Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum se prepară tortul Kiev. E perfect de sărbători și e și de actualitate

Cum se prepară tortul Kiev. E perfect de sărbători și e și de actualitate
Parcă nu există masă de sărbătoare dacă, la finalul meniului, nu punem pe masă și un tort sau o prăjitură care să ne îndulcească.

Odată cu drama trăită de ucraineni, internetul a devenit o sursă interesantă de descoperiri gastronomice din această țară. Oameni din întreaga lume sunt invitați să învețe să prepare rețete ucrainene, precum acest delicios tort Kiev. Această rețetă se poate coace în trei forme cu diametrul de 16 cm sau în 2 straturi cu un diametru mai larg, de 20 cm, în funcție de formele de  copt de care dispuneți.

Ingrediente pentru tortul Kiev

Blat: albuș de ou 200 g

Făină 45 g

Zahăr (1) 40g

Zahăr (2) 185g

Alune de pădure 150g

Caju 30g

Zahăr vanilat 10 g

Cremă: 3 gălbenușuri de ou

Zahăr 220 g

Lapte 160 g

Unt 280 g

Zahăr vanilat 10 g

Cacao 10 g

Coniac 1 lingură

Metoda de preparare

Tortul  Kiev se prepară în două etape. Mai întâi se pregătește blatul. Se prăjesc nucile, se răcesc și se toacă. Se amestecă cu făina și zahărul (2). Se bat albușurile până devin spumoase. Se amestecă treptat cu zahărul (1) și zahărul vanilat. Se bat până când se întăresc. Se încorporează ușor în amestecul de nuci. Împărțiți aluatul în 2 sau 3 porții, în funcție de dimensiunea tăvii de copt. Se coace aluatul la 150 °C timp de 2 ore. Se lasă să se răcească, se scoate apoi din tava de tort.

Pentru cremă, se amestecă laptele și gălbenușurile într-o cratiță, se adaugă zahărul obișnuit și zahărul vanilat. Se fierbe la foc mic până se îngroașă. Nu uitați să amestecați constant. Bateți untul moale până se îngroașă, apoi adăugați crema Charlotte răcită și coniacul, pe rând. Împărțiți crema în două porții inegale, adăugați cacao în porțiunea mai mică și bateți.

Pentru asamblare, ungeți primul blat cu crema albă, puneți deasuăra următorul blat și ungeți cu crema cu cacao. Continuați. Lăsați puțină cremă pentru decor, mai exact ca să ungeți tortul pe lateralele sale, și în top, unde, puteți continua decorare cu „model” folosind un poș pentru a distribui crema.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre