Cușcuș israelian cu sfeclă roșie, un preparat delicios și perfect ca și garnitură

Cușcușul se potrivește perfect cu sfecla roșie și veți obține o garnitură perfectă pentru un pește sau un pui la grătar sau un preparat minunat pentru vegetarieni. Iată rețeta cu o aromă dulce și savuroasă.
Cușcușul israelian cu sfeclă roșie un fel de mâncare foarte ușor de preparat acasă, care va fi cu siguranță apreciat la orice masă.
Pentru a pregăti această salată inedită, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3 sfecle roșii medii, 2 căni cușcuș israelian (este cel cu bobul mai mare, care seamănă cu mici bucățele de paste), 1 lingură cu unt topit, 2 linguri cu ulei de măsline, 1 linguriță cu chimen măcinat, 1 linguriță cu coriandru măcinat.
Vă mai sunt necesare sucul unei lămâi, 1 linguriță cu sare, piper negru, ¼ cană cu nuci de pin sau nuci normale, ¼ cană cu migdale mărunțite, 1 lingură ulei de măsline pentru prăjirea nucilor, 2 linguri cu ierburi proaspete (pătrunjel, mentă, mărar, coriandru, busuioc, oregano și tarhon).
Preîncălziți cuptorul. Prăjiți migdalele și nucile în puțin ulei de măsline până când devin aurii. Puneți pe un prosop de hârtie, ca să absoarbă uleiul în plus. Puneți sfecla la fiert și când s-a fiert trei sferturi, îndepărtați coaja.
Acoperiți și lăsați sfecla să se răcească complet. Gătiți cușcușul cu ulei și unt. Amestecați continuu pentru a evita lipirea circa 10 minute. Lăsați să se răcească la temperatura camerei, apoi puneți cușcușul într-un bol mare. Presărați nucile, apoi ierburile.
Înțepați fiecare sfeclă cu un cuțit ascuțit, apoi înfășurați-le individual în folie de aluminiu.
Așezați sfecla învelită pe o tavă de copt și coaceți până când un cuțit trece ușor prin pulpă. Scoateți sfecla și lăsați să se răcească timp de 10 minute. Dați sfecla pe răzătoarea mare, apoi puneți peste cușcuș și adăugați chimen, coriandru, sare, piper, suc de lămâie.
Amestecați bine, astfel încât tot cușcușul să capete culoarea roz intensă a sfeclei roșii. Serviți la temperatura camerei și pentru un gust irezistibil puneți și puțină brânză sărată. Puteți păstra la frigider într-un recipient etanș timp de 4-5 zile. Lăsați la temperatura camerei timp de 30-60 de minute înainte de servire.
Citiți și:
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook