Nimic nu este mai neplăcut ca atunci când vă e poftă de dulceața bunicii să găsiți imediat ce deschideți capacul, mucegai. Cum să rezolvați această problemă.
De ce este periculos mucegaiul format deasupra gemurilor și a dulcețurilor
Dacă brânza cu mucegai este o delicatesă pe care o preferă multă lume, ce se întâmplă când descoperiți mucegai la suprafața dulcețurilor? Specialiștii spun că trebuie să fiți extrem de atenți, pentru că acesta poate provoca o varietate de boli. Întrucât afectează nu doar sistemul digestiv, ci și sistemul respirator.
Acești spori sunt și mai periculoși pentru copii, așa că trebuie să aruncați imediat borcanul, imediat cât de multă ați suferi după gustul dulceții conținute. Nu vă lăsați impresionați de faptul că dulceața și-a păstrat gustul. Dacă totuși, aveți o cantitate mai mare de dulceață, o puteți pune într-un vas sterilizat, apoi o fierbeți pentru câteva minute. Acest lucru se face însă doar dacă gemul sau dulceața sunt făcute de dumneavoastră și nu cumpărate din comerț.
De ce apare acest tip de mucegai
Există mai multe lucruri care duc la formarea mucegaiului. În primul rând, e posibil ca borcanele sau capacele să fi fost prost strânse atunci când a fost depozitata dulceața în borcane. Pe de altă parte, se știe că mucegaiului nu-i plac deloc temperaturile ridicate. În consecință, înainte să folosiți capacele, e indicat să le tratați cu apă fierbinte. În acest fel, ciupercile nu vor nici o șansă să trăiască.
Atenție la depozitare
Pe de altă parte, trebuie să fiți atenți unde depozitați borcanele cu dulceață, dar și la modul în care aceasta a fost preparată. Sunt persoane care au dulceață în cămară de doi, trei ani, care nu prezintă nici un fel de mucegai. Iar dacă ați desfăcut un borcan, nu e indicat să-l păstrați prea mult timp fără ca dulceața conținută să fie consumată. Pentru a preveni formarea mucegaiului înșurubați capace doar pe borcanele reci, pentru a preveni apariția condensului.
Sursă foto: garden-ro, retete usoare
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook