Simona Ionescu / Redactor Șef

Desert cu brânză de vaci. Un altfel de clătite

Desert cu brânză de vaci. Un altfel de clătite
Desert cu brânză de vaci, chefir, iaurt și fulgi de cocos. O combinație interesantă și foarte gustoasă. Arată foarte apetisant.

Desert cu brânză de vaci, un altfel de clătite. Este un preparat gustos și sănătos. Poate fi desert sau un mic dejun minunat.

Desert cu brânză de vaci. Un altfel de clătite

Desert cu brânză de vaci, chefir, iaurt și fulgi de cocos. Ce combinație minunată!

Ingrediente

Pentru pancakes

  • 170 gr de chefir sau lapte acru;
  • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu;
  • 70 gr de miere;
  • 20 gr de cacao (2 linguri rase);
  • 2 ouă (120 gr);
  • 1 praf de sare;
  • 1 lingură de ulei;
  • 110 gr de făină.

Pentru umplutură:

  • 400 gr de brânză de vaci (5%);
  • 100 gr de iaurt dens sau smântână fermentată;
  • 50 gr de miere;
  • 5 picături de extract de vanilie.
  • 30 gr de fulgi de nucă de cocos.

    Treceți fiecare pancake cu umplutura prin fulgi de nucă de cocos

Mod de preparare

  • Turnați chefirul într-un vas, adăugați bicarbonat și amestecați.
  • Adăugați mierea topită și lichidă, apoi amestecați din nou cu telul. Consistența devine puțin spumoasă, datorită reacției dintre bicarbonat, chefir și miere.
  • Adăugați ouă, ulei și amestecați.
  • Cerneți făina, sarea și cacao direct în vas, apoi amestecați bine cu telul, cât să dispară toate cocoloașele.
  • Înfierbântați tigaia uscată la foc mediu spre mic, în mijloc adăugați 2 linguri de aluat, puneți capacul și așteptați 1 minut, până apar bule la suprafață.
  • Întoarceți pancake-ul pe cealaltă parte și îl coaceți timp de încă 30 de secunde, la fel, sub capac.
  • Scoateți pancake-ul și îl pliați imediat foarte atent în jumătate. Dacă se răcește, se va rupe.
  • Transferați brânza în vasul blenderului, adăugați iaurt, miere, extract de vanilie și amestecați, până la omogenizare. Puteți să pasați brânza cu celelalte ingrediente cu o furculiță. În caz că nu doriți să adăugați miere, puteți adăuga puține stafide, dar după ce pasați brânza.
  • Umpleți pancake-urile cu compoziția de brânză. Înălțimea umpluturii din interior este de aproximativ 3 cm.
  • Iar pentru ca marginile să fie netede, puteți folosi spatula, racleta sau lingurița.
  • Treceți fiecare pancake cu umplutura prin fulgi de nucă de cocos.
  • Opțional, în umplutură puteți adăuga nuci mărunțite sau bucăți de fructe. Sursa și foto: retete-usoare.info

Pizza pe mămăligă. I se spune Mămălizza sau pizza polenta

Gogoși cu cidru de mere și scorțișoară. Rețeta americană

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre