Simona Ionescu / Redactor Șef

Turte cu brânză. Secretul este frământatul

Turte cu brânză. Secretul este frământatul
O rețetă simplă: doar făină, griș și apă fierbinte. Secretul turtelor cu brânză sau cașacaval este frământatul.

Turtele cu brânză sau cașcaval pot fi mâncate ca aperitiv sau ca o garnitură. Datorită faptului că sunt frământate de mai multe ori, se desfac în straturi foarte gustoase.

Turte cu brânză. Rețetă simplă

Pentru această rețetă este nevoie de ingrediente simple, la îndemână.

Ingrediente

  • ½ pahar de griș;
  • 2 pahare de făină;
  • o linguriță de sare;
  • o linguriță de praf de copt;
  • 1.5 pahare de apă fierbinte;
  • 100 ml de unt topit și răcit;
  • ulei rafinat de floarea-soarelui, pentru modelat și prăjit;
  • o lingură de amidon.

Volumul paharului folosit este 250 ml.

Dacă doriți, puteți să adăugați brânză și/sau cașcaval în aceste turte.

Mod de preparare

  • Amestecați făina cernută cu grișul, sarea și praful de copt.
  • Adăugați apa fierbinte. Amestecați cu lingura, iar apoi frământați aluatul cu mâinile. El trebuie să fie omogen, moale și nelipicios.
  • Împărțiți aluatul în 4 bucăți egale. Modelați-le sub formă de biluțe.
  • Ungeți biluțele de aluat cu ulei de floarea-soarelui, folosind pensula. Apoi acoperiți-le cu un bol și lăsați-le să se „odihnească” pe parcursul a 20 minute.
  • Întindeți cu mâinile fiecare biluță de aluat sub formă de foaie foarte subțire, transparentă. Ca să puteți realiza acest lucru, ungeți-o cu ulei.
  • Ungeți foaia subțire cu unt topit, folosind pensula și presărați-o cu puțin amidon.
  • Dacă doriți, puteți să răspândiți puțină brânză și cașcaval ras pe suprafața ei.
  • Îndoiți pe rând 2 margini ale foii spre interiorul ei, suprapunându-le.
  • Apoi ungeți-o iarăși cu puțin unt topit și presărați-o cu puțin amidon. Rulați-o sub formă de rulou, începând de la o margine scurtă.
  • Apoi ungeți-o iarăși cu puțin unt topit și presărați-o cu puțin amidon. Rulați-o sub formă de rulou, începând de la o margine scurtă.
  • Prăjiți turtele pe tigaia uscată, pe foc moderat, întorcându-le periodic de pe o parte pe alta, până se vor rumeni. Sursa și foto: retete-usoare.eu

Lucia Hossu-Longin, noi mărturii din comunism. ”Lăcrimez de fiecare dată”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre