Ouă umplute, salate de toate felurile pe masa de sărbătoare la români. Ați putea încerca și roșii umplute și ouă fierte. Arată foarte vesel și sunt foart gustoase. Copiii și invitații le vor adora.

Aperitiv cu roşii şi ouă fierte. Idei pentru ornat

Nu sunt greu de făcut, dar cer migală pentru ornat.

Ingrediente

  • 12 roşii mijlocii
  • 1 piept de pui fiert
  • 1 ardei gras
  • 2-3 frunze de salată
  • 200 g maioneză
  • 4 linguri orez fiert
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 100 g mix de legume
  • 4 felii mandarine din compot
  • 12 ouă fierte
  • 100 g somon sau alt peşte afumat
  • 1 linguriță hrean ras
  • 50 g măsline umplute, feliate
  • pătrunjel verde

Mod de Preparare

Se aleg 6 roşii şi se taie la fiecare câte un capac. Se curăţă de miez cu o linguriţă, se dau cu un praf de sare şi se lasă la scurs.

Jumătate din pieptul de pui fiert se taie cubuleţe şi se amestecă într-un castron cu ardeiul gras tăiat cubuleţe, salata verde mărunţită şi o lingură de maioneză.

Se pune această umplutură în roşiile curăţate, se şpriţează apoi puţină maioneză şi se acoperă cu căpăcelele de roşie. Se ornează cu maioneză, mici puncte, ca să arate ca niște ciupercuțe.

Restul de piept de pui tăiat cubuleţe, orezul fiert, legumele fierte şi zeama de lămâie se amestecă. Se pune ca umplutură în patru roşii tăiate şi curăţate în formă de coşuleţe. Se adaugă la fiecare roşie câte o felie de mandarină şi se ornează cu pătrunjel verde.

Şase ouă se taie în jumătăţi şi se umplu cu maioneză şi măsline tăiate felii sau cu maioneză şi felii de peşte afumat.

Celelalte ouă se taie la un capăt, astfel încât să se aşeze vertical şi se acoperă cu câte un căpăcel de roşie pe care s-a pus câte puţină maioneză amestecată cu hrean ras.


Cheful lui Florin Salam, ignorat de polițiști, care însă au dat buzna peste Floricica Dansatoarea și i-au luat banii

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp