Simona Ionescu / Redactor Șef

Desert în 5 minute. Tartă trandafir cu mere sau pere

Desert în 5 minute. Tartă trandafir cu mere sau pere
Când vine vorba de idei pentru desert, unele sunt așa de simplu de preparat încât nici nu ne vine să credem. Așa este și rețeta aceasta de desert gata în 5 minute. Se prepară cu mere sau pere, la alegere.

Tarta trandafir cu mere sau pere este un desert care se prepară în numai 5 minute. E de-a dreptul incredibil cât de simplu este de pregătit, iar rezultatul este surprinzător. Vă puteți apuca de rețetă oricând, probabil aveți deja în frigider și în bucătărie toate ingredientele necesare. Aceasta este una dintre cele mai simple rețete.

Ingrediente pentru tartă trandafir cu mere sau pere

– un pachet de aluat foietaj: 500 g 

– două lingurițe cu vârf de praf de scorțișoară: 10 g 

mere sau pere: 2 – 4 bucăți 

– zahăr: 30 g 

– ciocolată (opțional) 

Mod de preparare

În primul rând, porniți cuptorul, deoarece pregătirea tartei trandafir cu mere sau pere este atât de rapidă încât nu vreți să mai așteptați ulterior preîncălzirea. Nu durează decât 5 minute. Tapetați cu hârtie de copt o tavă de tort, preferabil una cu pereți detașabili. Desfaceți pachetul de aluat de foietaj și întindeți-l un pic cu sucitorul, apoi tăiați felii late cât sunt în înălțime pereții tavei. 

Curățați merele sau perele de miezul cu sâmburi. Coaja o puteți lăsa, dacă nu vă deranjează. Tăiați apoi fructele în felii subțiri, rotunde. Lăsați un fruct deoparte. Eventual, puteți folosi o mandolină, setată pe cel mai gros nivel de tăiere. Pulverizați scorțișoara deasupra fâșiilor de aluat, apoi așezați fructele, cu feliile suprapuse, astfel încât să umpleți cu ele aluatul. Presărați deasupra zahărul, în mod egal. 

Apucați prima fâșie de aluat acoperită cu mere sau pere, scorțișoară și zahăr și rulați-o, ca un cilindru, în jurul fructului lăsat întreg. Ulterior, continuați să rulați celelalte fâșii, ca în clipul din text. Puneți tarta trandafir astfel obținută în tava de copt. În mijlocul gol al fructului, puteți pune 2 linguri de cremă de ciocolată, lapte condensat sau câteva bucăți de ciocolată albă sau neagră, dacă aveți în casă. Puteți pune nuci, sau puteți lăsa pur și simplu gol.

Dați tarta trandafir cu mere sau pere la cuptor, la 180 de grade, 20 de minute sau până când tarta a prins o culoare arămie. Așteptați apoi să se răcească înainte să o extrageți din tavă. Acest desert poate fi servit și alături de o cupă de înghețată de vanilie, dacă doriți o prezentare mai sofisticată.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri