Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta celei mai bune plăcinte cu mere. A fost creată acum 130 de ani

Rețeta celei mai bune plăcinte cu mere. A fost creată acum 130 de ani
Plăcinta cu mere creată în orașul german Mannheim acum 130 de ani a fost declarată cea mai bună plăcintă din lume în 1894. Chiar dacă, între timp, a fost detronată de alte dulciuri considerate mai gustoase, este, categoric, o rețetă care merită să fie încercată.

Mulți dintre noi știm deja câte ceva despre plăcinte. Dar puțini știm că în 1894, o plăcintă cu mere preparată în Mannheim, un oraș din Germania, a devenit cunoscută drept cea mai bună versiune din acea epocă. Rețeta pentru această plăcintă cu mere germană este destul de simplă și ușor de urmat.

Merele sunt gustoase, răcoritoare, sățioase și ieftine, iar acum este sezonul lor. Acestea sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe pe care le putem consuma. Indiferent de soiul pe care îl alegem, merele au aceleași substanțe nutritive. Ce diferă, într-o măsură mai mică sau mai mare, este conținutul de zahăr, până la 16% în cazul merelor mai dulci. Altfel, merele conțin peste 80% apă, acizi organici, substanțe pectice, vitaminele A, C, B1, B2, B3, B6, B9 și E, fier, calciu, fosfor, magneziu, iod și potasiu. 

Ingrediente pentru plăcinta cu mere Mannheim 

Pentru crusta inferioară de aluat: 

– 100 grame de unt 

– 200 grame de zahăr pudră 

– 5 ouă 

– Coajă de lămâie 

– 250 grame de făină 

Pentru umplutura de mere: 

– 4 mere (tăiate subțiri) 

Pentru crusta superioară: 

– 3 ouă 

– 250 grame de smântână cu 30% grăsime 

– 1 lingură de zahăr 

– 1 linguriță de scorțișoară 

Mod de preparare

Într-un bol, amestecă manual 100 grame de unt cu 200 grame de zahăr pudră. După aceea, adaugă cele 5 ouă în amestec, unul câte unul. Adaugă o cantitate generoasă de coajă rasă de lămâie în amestec, apoi și 250 grame de făină. Amestecă bine până obții o compoziție uniformă pentru aluat. Toarnă amestecul final într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și întinde uniform. 

Ia merele, scoate semințele și toate părțile tari, apoi taie-le în felii subțiri. După ce ai terminat, așază-le în rânduri peste aluat și pune-le deoparte cât timp pregătești crusta superioară a plăcintei. 

Într-un alt bol, amestecă manual 250 grame de smântână cu 30% grăsime, 3 ouă, 1 linguriță de scorțișoară și 1 lingură de zahăr, până când amestecul devine destul de gros. Întinde uniform amestecul deasupra merelor feliate, asigurându-te că acoperă totul. Coace la 180°C timp de 35 de minute. Această plăcintă delicioasă este cel mai bine servită caldă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre