Simona Ionescu / Redactor Șef

Desertul de toamnă cu dovleac, care nu sabotează silueta. Americanii îl adoră

Desertul de toamnă cu dovleac, care nu sabotează silueta. Americanii îl adoră
Avem o veste bună: există o variantă gustoasă, aromată și, mai ales, prietenoasă cu silueta a desertului preferat de americani toamna, plăcintă cu dovleac. Americanii o prepară ca un fel de chec și e cu adevărat delicioasă.

Desertul de toamnă cu dovleac, care nu sabotează silueta se prepară simplu și are un gust de milioane. Înainte de a urma rețeta e bine să știți câteva lucruri despre dovleac.

Dovleacul de plăcintă nu este doar ingredientul principal al sezonului, ci și o adevărată comoară nutrițională. Este bogat în beta-caroten – un antioxidant care se transformă în vitamina A și ajută la susținerea sistemului imunitar, sănătatea ochilor și regenerarea pielii. De asemenea, conține fibre benefice pentru digestie, dar și potasiu, care contribuie la echilibrul tensiunii arteriale.

În plus, spre deosebire de alte deserturi de sezon, această rețetă nu conține zahăr rafinat și este concepută special pentru a nu crea dezechilibre hormonale – o alegere inspirată mai ales pentru femeile care doresc să-și mențină sănătatea metabolică.

Ingrediente pentru plăcintă de dovleac cum fac americanii

Pentru blat (pumpkin bars)

  • 1 cană făină de migdale
  • 1/4 cană făină sau fulgi de cocos
  • 1 lingură nucșoară și scorțișoară (amestecate)
  • 1 ½ linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 3 ouă
  • 5 linguri unt topit
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 3/4 cană îndulcitor (de exemplu, pe bază de ștevie, e fără calorii)
  • 425 g piure de dovleac (se prepară pasând un dovleac mic de plăcintă, copt)

Pentru glazura de cremă de brânză (frosting)

  • 225 g cremă de brânză slabă
  • 3 linguri unt moale
  • 1/2 cană îndulcitor sau miere, după gust
  • 1/2 linguriță extract de vanilie

Mod de preparare

Se coace dovleacul tăiat felii până se înmoaie, apoi se pasează, într-un blender, sau cu furculița.

Se unge o tavă de copt de 20×20 cm cu unt, se așază hârtie de copt pe fund și se unge și aceasta. Se amestecă într-un bol toate ingredientele uscate. Într-un alt bol, se bat 3 ouă cu 5 linguri de unt topit, 1 lingură de extract de vanilie și îndulcitorul, timp de 2 minute. Se adaugă piureul de dovleac, apoi se omogenizează.

Ingredientele uscate se încorporează rapid în cele umede, iar compoziția se toarnă în tavă. Se coace la 180°C timp de 45–55 minute, până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Se lasă la răcit 15 minute, apoi se răstoarnă pe un grătar pentru răcire completă, după care se transferă pe un platou.

Pentru glazură, se mixează ingredientele menționate până se obține o cremă fină. Se întinde un strat generos peste blat, apoi se taie în 16 pătrate. Desertul de toamnă preferat de americani se păstrează la frigider până la o săptămână.

Foto: Instagram

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *