Desertul de toamnă cu dovleac, care nu sabotează silueta. Americanii îl adoră

Desertul de toamnă cu dovleac, care nu sabotează silueta se prepară simplu și are un gust de milioane. Înainte de a urma rețeta e bine să știți câteva lucruri despre dovleac.
Dovleacul de plăcintă nu este doar ingredientul principal al sezonului, ci și o adevărată comoară nutrițională. Este bogat în beta-caroten – un antioxidant care se transformă în vitamina A și ajută la susținerea sistemului imunitar, sănătatea ochilor și regenerarea pielii. De asemenea, conține fibre benefice pentru digestie, dar și potasiu, care contribuie la echilibrul tensiunii arteriale.
În plus, spre deosebire de alte deserturi de sezon, această rețetă nu conține zahăr rafinat și este concepută special pentru a nu crea dezechilibre hormonale – o alegere inspirată mai ales pentru femeile care doresc să-și mențină sănătatea metabolică.
Pentru blat (pumpkin bars)
Pentru glazura de cremă de brânză (frosting)
Se coace dovleacul tăiat felii până se înmoaie, apoi se pasează, într-un blender, sau cu furculița.
Se unge o tavă de copt de 20×20 cm cu unt, se așază hârtie de copt pe fund și se unge și aceasta. Se amestecă într-un bol toate ingredientele uscate. Într-un alt bol, se bat 3 ouă cu 5 linguri de unt topit, 1 lingură de extract de vanilie și îndulcitorul, timp de 2 minute. Se adaugă piureul de dovleac, apoi se omogenizează.
Ingredientele uscate se încorporează rapid în cele umede, iar compoziția se toarnă în tavă. Se coace la 180°C timp de 45–55 minute, până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Se lasă la răcit 15 minute, apoi se răstoarnă pe un grătar pentru răcire completă, după care se transferă pe un platou.
Pentru glazură, se mixează ingredientele menționate până se obține o cremă fină. Se întinde un strat generos peste blat, apoi se taie în 16 pătrate. Desertul de toamnă preferat de americani se păstrează la frigider până la o săptămână.
Foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook