Simona Ionescu / Redactor Șef

Desertul verii care face ravagii. Se obține doar din patru ingrediente și e fenomenal

Desertul verii care face ravagii. Se obține doar din patru ingrediente și e fenomenal
Chiar dacă temperaturile o iau razna, nu se poate trăi fără ceva dulce. Există oare un desert fantastic, care să nu vă îngrașe? Ce spuneți de o minunată plăcintă cu lămâie?

Nu aveți nevoie decât de patru ingrediente, nu o puneți la cuptor, dar reușiți să impresionați pe oricine. Plăcinta cu lămâie fără coacere o puteți face chiar și cu trei zile de a veni invitații. Va fi mult mai aromată și mai gustoasă.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti plăcinta cu lămâie pentru care să fiți apreciați, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 230 g cremă de brânză la temperatura camerei, 400 ml lapte condensat îndulcit integral, 120 ml suc de lămâie, 200 g biscuiți  de graham, 50 g unt.

Mod de preparare

Pentru început, se pune crema de brânză într-un bol mai mare și se mixează foarte bine până devine totul pufos. Aveți grijă să luați toată brânza de pe bol pentru a mixa totul așa cu scrie la carte. Ulterior, adăugați laptele condensat și continuați să mixați până când amestecul este omogen. După o perioadă în care ați folosit mixerul la viteză mare, puneți la viteză mică și bateți în continuare câteva minute.

Plăcinta cu lămâie, cel mai bun desert al verii

Se lasă la frigider pentru câteva ore

Biscuții se mărunțesc fin, eventual într-un robot de bucătărie, apoi se amestecă cu unt la temperatura camerei. Omogenizați apoi cât se poate de bine. Puneți compoziția într-o tavă rotundă și presați foarte bine cu degetele pentru ca blatul să fie cât mai uniform, apoi introduceți în frigider pentru o oră. Scoateți de la rece și turnați deasupra umplutura. Neteziți foarte bine folosind o spatulă. Introduceți la frigider și lăsați peste noapte pentru a se întări așa cum trebuie.

Trucul care vă este de folos

Pentru un gust mult mai intens, puteți folosi lămâi bio și vă va fi de mare folos dacă veți adăuga în cremă și coaja rasă de la o lămâie. De aceea, este important să nu alegeți lămâi care au coaja tratată pentru a nu consuma substanțe periculoase.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre