Potrivit presei din Italia, noile paste vor fi produse local, dar de acestea nu vor avea parte toți muritorii. Pentru că prețul lor este de patru ori mai mare decât cel al pastelor clasice.
De ce sunt atât de scumpe? Potrivit gazzettadelsud.it., noile paste din făină de greieri sunt considerate produs ecologic cu conținut ridicat de proteine, „excelente”, spun ei, „mai ales pentru dietele sportivilor”. Afacerea cu insecte ar putea să bubuie în următorii ani, cred producătorii.
Conform cercetării Dealroom publicate pe Bloomberg, dacă în acest moment piața insectelor comestibile se ridică la valoarea de un miliard de euro, se estimează că ar putea ajunge până în 2025 la peste 4,1 miliarde de dolari. Din ce în ce mai multe persoane consideră că insectele comestibile sunt hrana viitorului. Acestea sunt foarte ușor de crescut, necesită puțină apă și au un efect minim asupra mediului.
Făina de greieri a început să se vândă și în România
Recent, un magazin online din Baia Mare a început să vândă făină de greieri, cel mai nou aliment aprobat de Comisia Europeană. Deși, nu demult, ministrul agriculturii, Petre Daea, le-a spus românilor că ar fi bine să-i lase pe greieri ”să cânte acolo unde sunt” și să nu-i mănânce.
La acest magazin, un kilogram de făină de greieri costă aproape 97 de lei. Adică de aproximativ 20 de ori mai mult decât un kilogram de făină obișnuit. În prezentarea produsului, comerciantul subliniază faptul că ”făina de greieri se prepară din greieri mari fără aripi” și că ”nu are gust, doar o ușoară aromă de nucă. (…) este BIO, fără gluten, fără conservanți și fără aditivi, chimicale sau conservanți”.
De asemenea, se specifică că se ”pot încerca cu smoothie-uri, clătite, fursecuri, brioșe, nachos, pâine, omlete, supe, biscuiți, budinci”. De asemenea, la Iași a apărut și pâinea din făină de greier. În curând, greierele de casă va fi disponibil integral, sub formă congelată, uscată sau de pudră.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook