Simona Ionescu / Redactor Șef

Evantai de vinete cu mozzarella și carne tocată. Un preparat simplu și rapid

Evantai de vinete cu mozzarella și carne tocată. Un preparat simplu și rapid
Vinetele secționate sub formă de evantai, umplute cu carne tocată și gratinate cu mozzarella vor fi un adevărat deliciu pentru cei care le vor savura.

Vinetele sunt alegerea perfectă pentru un preparat delicios, iar rețeta Evantai de vinete cu mozzarella și carne tocată este ideală pentru masa de prânz, sau pentru cină.

Ingredientele pentru Evantai de vinete cu mozzarella și carne tocată

2 vinete lunguiețe și cărnoase

500 gr carne tocată( porc + vită)

1 ceapă medie

3-4 roșii bine coapte

2-3 căței de usturoi

1 legătură de pătrunjel

cimbru și bucuioc

1-2 linguri de ulei

sare și piper

200 gr mozzarella

Cum preparăm rețeta

Mai întâi ne ocupăm de umplutura de carne tocată. Punem uleiul la încins, călim ceapa tocată și 2 căței de usturoi, tocați și ei, doar până se pătrund ușor. Adăugăm carnea tocată și o amestecăm rapid cu ceapa din tigaie. presărăm sare, piper și cimbru și lăsăm carnea să se prepare la foc lent, până este bine pătrunsă.

Apoi, adăiugăm roșiile curățate și tocate și din nou fierbem ingredientele până se evaporă tot lichidul lăsat. Asezonăm compoziția, după gust, cu sare, piper și cimbru uscat. Lăsăm compoziția să se răcească și adăugăm pătrunjel verde tocat.

Între timp, spălăm bine vinetele, si le feliem longitudinal, în felii de 5-6 mm grosime, fără a străpunge capătul cu cotorul. Presărăm sare printre feliile de vinete și le săsăm 10-15 minute la odihnit, pentru a elimina lichidul amărui. Apoi tamponăm feliile de vinete cu prosoape de hârtie absorbante.

Într-o formă termorezistentă, sau două, așezăm vinetele sub formă de evantai și adăugăm compoziția de carne printre felii. Deasupra, presărăm multă mozzarella răzuită și frunze de busuioc rupte și dăm vasele la cuptor pentru 10-12 minute, la 200 de grade. Servim deliciosul evantai de vinete cu mozzarella și carne tocată ușor cald, alături de brânzeturi sau salată de legume. Sursa: Chefi la cuțite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre