Frumoasa prezentatoare TV este cunoscută ca fiind adepta unui stil de viață sănătos, iar zilele acestea, Carmen Brumă a dezvăluit „rețeta secretă” cu care își astâmpără foamea, își menține silueta și sănătatea. Ea combină alimente foarte hrănitoare cu unele pline de antioxidanți, pentru a obține o masă sățioasă și sănătoasă. Usturoiul, de care multă lume se ferește din cauza mirosului, e nelipsit din meniul soției lui Mircea Badea. Vedeta dezvăluie o rețetă de salată inedită.
Ingredientul secret cu care își menține silueta și sănătatea
Usturoiul are așa de multe beneficii pentru sănătate încât ar trebui să fie inclus în meniul zilnic. Iar Carmen Brumă știe asta, ba chiar oferă și sfaturi despre cum ar trebui consumat. Așa cum vedeta a dezvăluit pe Instagram, usturoiul trebuie consumat crud, la 10 minute după ce a fost curățat și zdrobit sau tăiat. El are nevoie de acest interval de timp pentru a-și activa alicina. Usturoiul susține imunitatea deoarece conține alicină și alinază. Ține la distanță răcelile, gripa și infecțiile bacteriene, deoarece are proprietăți antibiotice și antimicrobiene.
Usturoiul este și un antiinflamator natural, tot datorită alicinei și a altor compuși sulfurați. De asemenea, luptă împotriva tensiunii arteriale ridicate. Totodată, usturoiul conține antioxidanți care susțin mecanismele de protecție ale organismului în fața efectelor nocive pe care le pot avea radicalii liberi reactivi asupra creierului, reducând riscul de apariție a demenței sau a bolii Alzheimer. Iată, așadar, un ingredient minune care o ajută pe Carmen brumă nu doar să fei suplă, dar și sănătoasă și cu un aspect tânăr.
Rețeta salatei preferate de Carmen Brumă
„Una dintre salatele mele preferate e cu păstăi de fasole verde”, mărturisește Carmen Brumă, care s-a și filmat în timp ce gătea. Și explică, totodată, cum stă treaba cu usturoiul. „Usturoiul, poentru a beneficia la maxim de el, trebuie să fie zdrobit sau tocat și lăsat, în formula aceasta 10 minute înainte de a fi consumat, ca să se activeze alicina.
Alicina este substanța aceea antiinflamatorie, antiseptic natural, antibiotic natural, care se găsește în usturoi, în ceapă și în alte legume. Atenție, dacă preparăm termic usturoiul, evident că se pierde o mare parte din alicină. Eu am să fac asta acum, e compromisul pe care îl facem pentru gust, dar, ideal, dacă vrei să beneficiezi de ce are usturoiul bun, adică alicina, printre altele, trebuie consumat crud, sub formă de mujdei, sau în sosuri în care nu îl prepari termic.
Ingrediente: păstăi de fasole verde, un usturoi, ciuperci, roșii, ouă și carne de pește (macrou din conservă)
Mod de preparare: Păstăile de fasole se fierb în apă clocotită. Separat se călesc puțin usturoiul cu roșiile, apoi se adaugă ciuperci tocate și, în final, fasolea fiartă. Se mai lasă pe foc încă 2 minute, ca să se întrepătrundă gusturile. Când totul e gata, se adaugă ouăle fierte și tocate, plus macroul din conservă. Pentru salata ei, Carmen Brumă a folosit 100 g de macrou și trei ouă.
Sursa foto / video: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook