Simona Ionescu / Redactor Șef

Exclusiv. Rețeta actriței Jeni Nicolau de varză dietetică la cuptor. E bună și se topește în gură

Exclusiv. Rețeta actriței Jeni Nicolau de varză dietetică la cuptor. E bună și se topește în gură
Simpatica Jeni Nicolau nu e doar o minune de actriță, ale cărei scheciuri reușesc să le aducă zâmbetul pe buze românilor, ci și o gospodină desăvârșită. Vedeta ne-a prezentat două rețete delicioase de varză.

Varză călită cu carne la găleată? Sau varză dietetică? Orice rețetă ați alege, actrița Jeni Nicolau garantează că invitații vor mai cere o porție.

Varză dietetică la cuptor

Hrănitoare, bogată în vitamina C și vitamina K, specialiștii spun că varza aduce beneficii uriașe organismului, susține digestia, sănătatea inimii și vă poate ajuta să vă păstrați silueta. Cu o singură condiție: să fie gătită dietetic.

Pentru a pregăti un astfel de preparat cu adevărat delicios, după rețeta actriței Jeni Nicolau, aveți nevoie de 2 verze potrivite, 2 cepe, 2 ardei (unul roșu și celălalt verde), cimbru, sare, foi de dafin, roșii în bulion, roșii proaspete.

Mod de preparare

Jeni Nicolau pregătește cea mai bună varză călită

„Tocați mărunt ceapa, ardeii și roșiile. Puneți ulei într-o cratiță și așezați un rând de varză, un rând de ceapă, un rând de ardei, un rând de roșii (și roșii din bulion și proaspete) și repetați până se termină ingredientele.

Puneți puțină sare la fiecare strat, piper, cimbru, foaie de dafin și puțină boia. Introduceți în cuptor la 180 de grade. Este un adevărat deliciu”, ne-a declarat Jeni Nicolau.

Varză călită cu carne afumată la găleată

În fața acestei rețete de varză călită cu carne afumată la găleată, orice cură de slăbire pălește. Ingredientele necesare sunt 2 verze potrivite, 2 cepe (albă și roșie), 1 kg de coastă la găleată, 2 linguri cu untură, mărar, piper, boia dulce de ardei.

Mărarul uscat se pune la început, mărarul verde la final

„Tocați varza fideluță și frecați cu puțină sare. Puneți carnea la prăjit până se topește untura, apoi scoateți într-un vas. Tocați cepele și puneți la călit, apoi adăugați pasta de tomate.

Amestecați bine și puneți varza. Asezonați cu sare, piper, cimbru, boia dulce de ardei, foi de dafin. Dacă folosiți mărar uscat, puneți la început, dacă vreți mărar verde, puneți la final.

Lăsați pe foc în jur de zece minute, timp în care amestecați, apoi introduceți la cuptorul încălzit la 180 de grade și lăsați circa o oră. Scoateți cratița cu varză, puneți carnea deasupra și mai lăsați la cuptor zece minute”, a mărturisit Jeni Nicolau.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre