Simona Ionescu / Redactor Șef

Fasolada, o altfel de ciorbă de fasole. Iată rețeta care crește imunitatea

Fasolada, o altfel de ciorbă de fasole. Iată rețeta care crește imunitatea
Când vine vorba de ciorbă de fasole ca la mama acasă, nimeni nu spune nu. Ce spuneți de o rețetă sănătoasă, simplă și reconfortantă din Grecia? Rețeta e delicioasă!

Fasolada este fără îndoială mâncarea națională grecească! Aceasta este rețeta autentică de ciorbă de fasole grecească, un fel de mâncare marcă înregistrată care a hrănit generații întregi.

Fasolada este o rețetă simplă, cu multe ingrediente nutritive care aduc organismului aportul de vitamine și minerale. Grecii spun că este excelentă pentru a vă întări imunitatea pentru începutul de primăvară.

Ingrediente necesare

Pentru a pregăti o ciorbă de fasole grecească delicioasă, aveți la îndemână următoarele ingrediente: 500 g de fasole albă uscată, 4 morcovi, tăiați mărunt, 1 ceapă albă mare, tăiată mărunt (dacă vă place ceapa, mai adăugați una), 3 tulpini de țelină, tocate mărunt, 130 ml ulei de măsline, 2 lingurițe cu pastă de tomate, un vârf de cuțit de paprika (iute sau dulce, după preferințe), sare și piper proaspăt măcinat, după gust.

Fasolada, mândria Greciei!

Mod de preparare

Se pune fasolea într-o cratiță cu apă rece pentru a o acoperi, se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la mediu și se fierbe timp până când se înmoaie puțin. Se scurge într-o strecurătoare și se pune deoparte. Se taie ceapa, țelina și morcovii în bucăți mici. Într-o tigaie mare, adăugați 3-4 linguri cu ulei de măsline și legumele tocate.

Se rumenesc câteva minute înainte de a adăuga pasta de roșii și de a le găti încă un minut. Se adaugă fasolea fiartă și apă, se amestecă și se lasă la fiert până când fasolea este gata. Când legumele sunt aproape fierte, se pune și ultima parte de ulei de măsline, piper și sare după gust. La final, ciorba trebuie să fie groasă și cremoasă.

Se pot adăuga cârnați

Dacă nu țineți post, puteți adăugați cârnați tăiați în bucățele și rumeniți puțin. De asemenea, specialiștii greci spun că se poate pune și puțin porumb sau o cană cu paste fierte, pentru o ciorbă în stil „minestrone”. Serviți fasolada fierbinte, cu măsline Kalamata și brânză feta sau vegetală. Și bineînțeles cu pâine prăjită.

Sursă foto: www.mygreekdish.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre