Simona Ionescu / Redactor Șef

Ficăței de pui înveliți în bacon. Rețetă

Ficăței de pui înveliți în bacon. Rețetă
Acești ficăței de pui înveliți în bacon și prăjiți la grătar sunt pur și simplu delicioși! Încearcă această rețetă și cu siguranță nu vei da greș.

Pentru zilele în care vreți să mâncați ceva bun, încercați această rețetă de ficăței de pui înveliți în bacon. Crustă rumenă și aromată și miez moale, fraged. Învelișul de bacon protejează ficatul împotriva uscării în timpul prăjirii și îi și conferă o aromă aparte. Aroma dată de prăjirea pe grătar este inconfundabilă și contribuie din plin la savoarea acestor preparate.

Pentru un gust plăcut ficățeii de pui se pot marina rapid cu un ulei aromatizat cu piper, usturoi sau ierburi aromatice (fără sare!). Din cantitățile de mai jos rezultă 2 frigărui cu ficăței de pui înveliți în bacon.

Ingrediente ficăței de pui înveliți în bacon: 

250 g ficăței de pui

piper negru proaspăt măcinat

usturoi granulat sau 1 cățel de usturoi

30 ml de ulei (1 lingură)

8-10 felii subțiri de bacon (cca. 150 g)

2-3 fire de ceapă verde sau 8-10 jumătăți de felii de ceapă veche

sare grunjoasă pentru final

ceapă tocată pentru decor (din ghiveci)

În plus:

sos răcoritor de iaurt cu usturoi și pătrunjel verde

legume la grătar, cartofi, pâine etc

Mod de preparare: 

Ficățeii se scurg bine într-o strecurătoare. Se pun într-un bol  cu piper negru proaspăt măcinat și cu usturoi granulat (fără sare). Se stropesc cu ulei și se amestecă delicat cu mâinile. Se lăsă la marinat 30 de minute pe masa de bucătărie.  Între timp pregătiți ceapa verde și feliile de bacon. Tăiați ceapa în batoane un pic mai lungi decât lățimea feliilor de bacon. 

Pe fiecare felie de bacon puneți câte un ficat de pui și 1-2 batoane de ceapă verde. Dacă ficatul este separat complet în cei 2 lobi atunci se pun ambii. Se rulează strâns și se face la fel cu restul. Se pun mini ruladele cu ficat și bacon pe frigărui, apoi se presară piper negru peste. Se ung frigăruile cu ulei cu o pensulă și se pun pe grătar. Se întorc de pe-o parte pe alta până sunt gata. 

Sursă: Facebook, Savori Urbane 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre