Merită să că înarmați cu răbdare și să încercați această rețetă de file de porc preparat acasă. E foarte simplă și e nevoie de doar trei ingrediente. Plus condimente. Și oarece răbdare, ca să se întâmple maturarea cărnii, la frigider.
File de porc preparat acasă – ingrediente necesare
– 500 g de sare grunjoasă
– 350 g de zahăr
– 1 mușchi de porc (aproximativ 500 g)
Condimente după gust (1 linguriță din fiecare): – Piper negru măcinat
– Rosemary
– Busuioc/oregane
– Paprika dulce
– Usturoi măcinat
– Ceapă măcinată
View this post on Instagram
Mod de preparare
Se amestecă sarea grunjoasă și zahărul. Cu acest amestec se acoperă mușchiul, se acoperă cu folie alimentară și se lasă să se odihnească 24 de ore la frigider, pentru a pierde cea mai mare parte din lichid. Se scoate mușchiulețul din amestec și se spală pentru a elimina toate urmele de sare și zahăr. Se usucă bine cu hârtie absorbantă.
Amestecați apoi condimentele și folosiți-le pentru a „îmbrăca” mușchiul pe toată suprafața. Se înfășoară apoi file-ul în tifon și se leagă cu sfoară de bucătărie. Se maturează la frigider timp de 20 – 21 de zile. După ce au trecut cele trei săptămâni, despachetați mușchiul, tăiați și serviți.
Sfaturi extra pentru realizarea de file de porc preparat acasă
Maturarea, adică prepararea fileului se realizează la rece (între 1 și 5°C). Consumul se face ca atare, nu este necesară o altă gătire. Este indicat să întoarceți bucata de carne, în frigider la fiecare 2 zile, pentru a-i permite să se aerisească peste tot. Dacă aveți loc, agățați file-ul pentru a atârna.
După ce s-a preparat se păstrează la frigider, chiar și mai multe săptămâni, dacă se videază. Altfel, recomandarea e să consumați file-ul în câteva zile. Dacă cumva carnea începe să mucegăiască, recomandarea este să nu o mai consumați. Sporii de mucegai sunt deosebit de periculoși pentru sănătate.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook