Este un preparat sățios, cu mai multe feluri de carne. Poate fi aperitiv sau un prânz cu garnitură, într-o zi festivă.
”Franzelă” de carne. Rețeta
”Franzelă” de carne sau Meatloaf este o rețetă puțin complicată pentru că trebuie să pui mai multe straturi de ingredient, iar când s-a copt se scoate cu grijă pentru a își păstra forma de ”franzelă”.
Ingrediente
- 600 g de piept de pui;
- 250 g de șuncă;
- 150 g de bacon feliat;
- 200 g de cașcaval;
- 4 ouă;
- 4-5 linguri de făină;
- sare, piper negru măcinat — după gust;
- 4 linguri de smântână pentru gătit 30%;
- o linguriță de boia de ardei dulce;
- mix de ierburi uscate — după gust.
Mod de preparare
- Tăiați fiecare piept de pui în 3 felii longitudinale, separând în prealabil mușchiulețul de el.
- Bateți feliile de carne și mușchiuleții cu ciocanul pentru carne, doar puțin, pe o singură parte. Apoi presărați-le cu sare și piper negru măcinat pe ambele părți.
- Tăiați șunca în felii, care să încapă ușor în tavă.
- Bateți 3 ouă cu furculița până la omogenizare, adăugând sare și ierburi uscate în ele.
- Puneți făina într-un bol separat și sărați-o după gust.
- Tapetați fundul și pereții tăvii cu feliile subțiri de bacon, aranjându-le frumos și lăsându-le capetele în afara tăvii.
- Tăvăliți 3 felii de carne prin făina sărată, după care scufundați-le prin ouăle bătute. Așezați-le în tavă, acoperindu-i complet fundul. Dacă rămân goluri pe alocuri, umpleți-le cu ou bătut, ca să obțineți un strat continuu.
- Răspândiți jumătate din cașcavalul dat prin răzătoarea mică pe stratul de șuncă.
- Adăugați încă un strat de piept de pui, șuncă și cașcaval, procedând similar.
- Acoperiți al doilea strat de cașcaval cu ultimele felii de carne. Dacă v-a mai rămas ou bătut, răspândiți-l pe suprafața lor.
- Amestecați smântâna pentru gătit, un ou bătut cu furculița și boia de ardei dulce. Răspândiți compoziția rezultată pe suprafața preparatului.
- Apoi îndoiți alternant capetele fâșiilor de bacon de pe ambele părți ale tăvii spre interior, acoperind stratul de smântână cu ele.
- Coaceți franzela timp de 30-35 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C, acoperind-o cu folie de aluminiu.
- Lăsați-o să se răcească timp de 2-3 ore, după care acoperiți-o iarăși cu folia de aluminiu și puneți o greutate pe suprafața ei. Dați-o la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.
- Separați cu grijă franzela de pereții tăvii, folosind un cuțit subțire. Apoi ridicați-o atent cu spatula de lemn, ca să o separați de fundul ei.
- Răsturnați franzela pe o farfurie sau pe un tocător.
- Tăiați-o în felii mai subțiri sau mai groase. Sursa și foto: retete-usoare.eu
Poliția îi cercetează pe Pepe! Artistul i-a făcut un gest incalificabil soției, în public, după ce ea l-a scuipat
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook