Fusilli cu somon și mazăre o rețetă simplă și gustoasă de paste, perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei. Fusilli sunt o varietate de paste care au formă de tirbușon sau elicoidală. Cuvântul fusilli provine probabil de la fuso, deoarece în mod tradițional este „filat” prin apăsarea și rularea unei tije mici peste benzile subțiri de paste pentru a le înfășura în jurul său într-o formă de tirbușon.
Rețeta de fusilli cu somon și mazăre – Ingrediente
400 gr paste
Fiul Dianei Șoșoacă uimește cu mesajul pe care i l-a adresat mamei: „La cât ești de bombă…”
50 gr unt
400 gr mazăre
200 gr cașcaval
2 bucăți de file de somon
sare și piper
Mod de preparare
Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se trec prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă într-o strecurătoare.
Între timp, se fierbe mazărea pentru 10 minute, în apă cu sare. Separat, somonul se presară cu sare și piper și se frige pe grătarul bine încins, câte 15 minute pe fiecare parte.
În final, se pun pastele într-o tavă unsă cu unt. Se adaugă mazărea și somonul desfăcut bucățele. Se presară piper și se adaugă cașcavalul ras. Se coc 15 minute în cuptor, la foc moderat, apoi se servesc calde.
Sursa: Chefi la cuțite
Freddy Mercury, printre cei mai buni căntăreți din istorie. S-a născut în Africa, în Zanzibar
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook