Somonul este unul dintre cele mai indicate sortimente de pește, deoarece conține din belșug acizi grași Omega 3, proteine, vitamine și minerale care reduc semnificativ riscul anumitor boli și ameliorează multe simptome neplăcute. Datorită substanțelor nutritive pe care le conține, somonul poate avea numeroase efecte benefice asupra sănătății. Aportul mare de acizi grași Omega 3 și 6, alături de un nivel de trigliceride redus, ajută la buna funcționare a inimii.
Ingrediente pentru meniu cu somon (4 porții)
Somon cu sos de soia: ½ cană de sos de soia (120 ml)
½ cană de oțet balsamic (120 ml)
¼ ceașcă ulei de măsline (60 ml)
2 căței de usturoi, tocați mărunt
2 fileuri de somon (345 g)
Somon cu paprika: 1 linguriță de paprika
1 linguriță de praf de usturoi
1 linguriță de praf de ceapă
1 linguriță de sare
½ linguriță de piper
2 fileuri de somon (345 g)
Legume: 1 morcov mare, tăiat felii subțiri în diagonală
fasole verde (140 g), cu capetele tăiate
sparanghel (140 g), capetele tăiate, tocate mărunt
1 dovleac galben mediu, tăiat mărunt
ulei de măsline, după gust
sare, după gust
piper, după gust
View this post on Instagram
Mod de preparare
Într-un vas pătrat de copt, combinați sosul de soia, oțetul balsamic, uleiul și usturoiul și bateți pentru a le combina. Puneți 2 dintre fileurile de somon în amestecul de soia și balsamic, asigurându-vă că toate părțile sunt acoperite. Se transferă la frigider, la marinat timp de 30 de minute până la 2 ore.
Preîncălziți cuptorul la 230˚C. Într-un bol mic, amestecați paprika, pudra de usturoi, pudra de ceapă, sarea și piperul. Acoperiți uniform cele 2 fileuri de somon rămase cu frecția de condimente. Așezați somonul și legumele pe o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament. Se stropește uleiul de măsline și se presară sare și piper după gust peste legume.
Coaceți la cuptor timp de 11 minute pentru fiecare centimetru (2,5 cm) de grosime a somonului. Împărțiți somonul și legumele în 4 recipiente, amestecând și potrivind legumele după bunul plac. Puteți păstra la frigider până la 3 zile.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook