Gazpacho cu fructe de mare
Pentru a prepara Gazpacho cu fructe de mare aveți nevoie, ca să fie totul simplu, de fructe de mare deja gătite. Le puteți cumpăra ca atare de la magazin.
Gazpacho sau Gaspacho, numită și gazpacho andaluz, este o supă rece făcută din legume crude, amestecate. A luat naștere în regiunile sudice ale peninsulei Iberice și s-a răspândit în alte zone. Gazpacho este apoi consumat pe scară largă în Spania și Portugalia, în special în timpul verilor fierbinți, deoarece este răcoritor și răcoros.
Gazpacho poate fi servit singur sau cu garnituri, cum ar fi ouă fierte, șuncă mărunțită (în soiul salmorejo din Córdoba), migdale mărunțite, chimen zdrobit cu mentă, segmente portocalii, ardei capace verde tocat mărunt, ceapă, roșie sau castravete. Gazpacho poate fi servit ca platou, fel principal sau tapa.
100 grame de creveți gătiți;
100 grame midii gătite;
100 grame de castraveți fără coajă;
un ardei gras;
o roșie medie;
50 ml suc de lămâie;
jumătate de ceapă;
3 linguri de pătrunjel tocat mărunt;
două linguri ulei de măsline;
3 căni de sos tomat;
3 căței de usturoi;
doi ardei iuți verzi;
sare, piper.
Tocați mărunt ceapa și usturoiul și lăsați-le să stea așa 5 minute. Puneți creveții gătiți și midiile în zeama de lămâie. Tăiați ardeiul în cubulețe, castravetele la fel, tocați mărunt ardeiul iute verde, curățați roșia de semințe și tăiați-o tot în cubulețe – apoi amestecați toate aceste ingrediente, alături de ceapă și de usturoi.
Adăugați sucul de roșii, creveții și midiile marinate în zama de lămâie, amestecați bine și lăsați supa gazpacho să stea o oră, pentru a se infuza de arome.
Sursa: Chefi la cuțite
Face parte din echipa Rețete și vedete încă de la lansarea publicației, în 2020, aducând cu ea o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, la Evenimentul Zilei, dar și în agenții de presă internaționale (Agence France Presse și Associated Press) și radio (Radio 21). De asemenea, activează cu succes și în domeniul relațiilor publice, îmbrățișând proiecte de PR cultural și de business. Este, de mulți ani, PR-ul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara și co-fondator la o publicație unică în peisajul media național, dedicată celor mici și părinților lor, Știri pentru copii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook