Simona Ionescu / Redactor Șef

Gogoașele măicuțelor, desertul care sparge topurile. Așa ceva n-ați mai mâncat până acum

Gogoașele măicuțelor, desertul care sparge topurile. Așa ceva n-ați mai mâncat până acum
Gogoașele măicuțelor, o super rețetă! Fie că ținem post, fie că nu, dulciurile rămân o constantă în viața noastră.

Nu există persoană care să nu fie îndrăgostită de dulciuri. Cei care nu țin post trebuie neapărat să încerce gogoașele măicuțelor, un desert cu adevărat delicios.

Așadar, ce spuneți de o rețetă senzațională de gogoși?

Gogoașele măicuțelor, desertul care sparge topurile. Așa ceva n-ați mai mâncat până acum

Gogoașele măicuțelor sunt un desert care va deveni preferatul vostru. Se pregătește foarte ușor, așa că gospodinele nu vor pierde mult timp în bucătărie. Iar rezultatul final este unul spectaculos. Ingredientele de care aveți nevoie sunt 125 g făină tip 000, 250 ml lapte, 25 g zahăr, 50 g unt 82% grăsime, 3 ouă, un praf de sare, vanilie, zahăr vanilat, pastă de vanilie, coaja de la ½ lămâie, ulei pentru prăjit, zahăr pudră și scorțișoară pentru servit.

Mod de preparare „ Gogoașele măicuțelor ”

Pentru ca totul să iasă ca la carte, e foarte bine să țineți cont de gramaje și să nu puneți din ochi. Într-o cratiță se pune laptele, alături de unt, zahăr, vanilie, coaja rasă de lămâie și sarea. Când produsele sunt aduse la punctul de fierbere, se adaugă făina și se amestecă foarte bine pe foc ca să nu se facă cocoloașe.

Când aluatul este compact, se mai lasă la fiert maxim două minute, perioadă în care se amestecă pentru a nu risca să se ardă. Ulterior, se va lua cratița de pe foc și se lasă la răcit timp de 20-30 de minute. E bine ca pentru prăjit să folosiți o cratiță mai adâncă. Se pune ulei gros cam de trei-patru degete, poate chiar puțin mai mult.

Este nevoie de această baie de ulei, pentru ca gogoșelele să plutească după bunul plac și să se prăjească frumos. Folosind două linguri, luați din aluat cât încape într-o linguriță și ridicați compoziția astfel încât să obțineți gogoși cât mai rotunde. Dar acestora trebuie să le faceți un mic moț, întrucât aceasta este forma lor originală.

Se prăjesc la foc mediu, pe ambele părți, până observați că se rumenesc. Se scot și se pun pe șervețele absorbante, pentru a scăpa de surplusul de ulei și se pudrează cu zahăr vanilat. Se pot consuma cu sos de vanilie, ciocolată sau gem.

Sursă foto: savori urbane, rtv

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre