Simona Ionescu / Redactor Șef

Gustare plină de savoare și sănătate: Budincă de chia cu banane și zmeură

Gustare plină de savoare și sănătate: Budincă de chia cu banane și zmeură
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune pentru mic dejun sau gustare o delicioasă și sănătoasă budincă de chia cu banane și zmeură, dar și cu alte ingrediente ce-i desăvârșesc gustul.

Despre semințele de chia se știe deja că au multiple beneficii pentru sănătatea organismului și pot fi incluse în diverse preparate absolut delicioase, de aceea vă recomandăm să includeți în meniu această budincă de chia cu banane și zmeură. Combinate cu fructe și aromate după gust, semințele de chia pot fi consumate ca și mic dejun sau ca desert ori gustare, după preferințe.

Ingrediente

150 gr semințe de chia, 500 ml apă, pentru hidratat, banane, zmeură, afine, ciocolată amăruie cu 85 % cacao, miere, scorțișoară

Cum preparăm Budinca de chia cu banane și zmeură

Semințele de chia se pun într-o sită deasă și se clătesc în mai multe ape reci, până când apa devine cristalină. Apoi, se pun într-un bol, se toarnă apa peste ele, să fie acoperite. Se lasă la hidratat de seara până dimineața, sau pentru 5-6 ore. În acest timp, semințele de chia absorb toată apa și capătă textură de jeleu, sau de budincă.

Separat, bananele și zmeura se trec prin blender și se amestecă cu semințele de chia hidratate. Se adaugă miere după gust și puțină scorțișoară pentru aromă. Budinca de chia se decorează cu ciocolată amară răzuită, cu semințe de rodie, afine și zmeură și se servește ca mic dejun, sau ca și desert. Este delicioasă, ușor de preparat și, mai ales, sănătoasă!

Sursa: Chefi la cuțite

Exerciții fizice simple, de făcut chiar la tine în sufragerie!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre