Simona Ionescu / Redactor Șef

Horia Moculescu poate concura cu orice bucătar celebru. Trucurile veteranului muzicii ușoare pentru preparate delicioase

Horia Moculescu poate concura cu orice bucătar celebru. Trucurile veteranului muzicii ușoare pentru preparate delicioase
Nu e doar un compozitor celebru, ci și un bucătar fantastic, ale cărui preparate culinare sunt iubite de prieteni. Iată secretele lui Horia Moculescu neștiute până acum de nimeni.

Își ospătează oaspeții cu tot ce are mai bun, iar aceștia spun că n-au mâncat nicăieri în altă parte o friptură la cuptor mai bună ca cea pe care o face Horia Moculescu.

Celebrul compozitor a dezvăluit și care e secretul său pentru o cea mai fragedă friptură. Artistul spune că întotdeauna ține carnea la baiț pentru cel puțin trei ore, dar o prăjește puțin și în tigaie înainte de a fi introdusă la cuptor. Și mai are un secret: folosește curcuma, dar nu și cimbru și astfel friptura ajunge să se topească în gură.

„O frezandez cu de toate, vin, mirodenii”

„Eu prepar niște fripturi senzaționale. Cel puțin așa spun invitații care o mănâncă. Dar trebuie să știți că fripturile speciale se fac la cuptor.

Secretul lui Horia Moculescu pentru cea mai senzațională friptură

Ca un secret, trebuie să știți că eu o prăjesc puțin înainte, într-o tigaie, și o fezandez cu de toate, cu vin, cu mirodenii. Pun de toate, de la boia, la cucurma. Însă depinde și ce pui alături de friptură. De pildă, eu nu pun niciodată cimbru la cuptor.

„Secretul meu culinar, dacă vreți, acesta este, faptul că țin carnea la baiț și că o perpelesc puțin pe o parte și pe alta…”

Înainte să prepar carnea, indiferent de care este, eu o țin la baiț timp de trei sau patru ore, să fie moală și bună. Dar nici prea moale. Și abia după aceea o prăjești în tigaie. O perpelești bine pe toate părțile. Și abia după ce s-a prăjit bine, pe o parte și pe alta, o pui la cuptor.

Mie îmi place și carnea de porc să fie puțin rozalie, nu neapărat albă. Dar dacă vrei să o consumi rece, poți să o faci albă. Depinde de gustul fiecăruia. Secretul meu culinar, dacă vreți, acesta este, faptul că țin carnea la baiț și că o perpelesc puțin pe o parte și pe alta…”, a declarat Horia Moculescu într-un interviu Viva.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre