Simona Ionescu / Redactor Șef

Iată rețeta siropului de soc de care nu vă veți mai despărți în această vară. E pur și simplu un deliciu

Iată rețeta siropului de soc de care nu vă veți mai despărți în această vară. E pur și simplu un deliciu
Sucurile din comerț nu mai sunt pe plac nimănui, așa că cea mai bună soluție rămâne să ne întoarcem în copilărie, când nimic nu se compara cu siropul de soc al bunicii.

E extraordinar de bun și ne ține sănătatea la cote maxime. Siropul de soc e tot ce avem nevoie pentru o vară minunată. Iată cât de repede se prepară.

Iată rețeta siropului de soc de care nu vă veți mai despărți în această vară. E pur și simplu un deliciu

Pentru a prepara siropul de soc aveți nu vă trebuie decât flori de soc proaspăt culese, un litru de apă, un kilogram de zahăr și coaja de la două lămâi. Luați aproximativ 30 de flori de soc de mărime medie și clătiți bine în apă rece. Puneți apoi florile într-un vas mai mare, adăugați un litru de apă, zahărul și coaja de lămâie.

Se pune totul la fiert până ce observați că se topește zahărul, apoi se mai lasă încă cinci minute pe foc. Se pune siropul la răcit și se scoata coaja de lămâie ca să nu se amărască. Se lasă așa până a doua zi când se scurg florile și se pune din nou pe foc până când se leagă. Ulterior se depozitează în sticle și se sterilizează.

Ce boli tratează socul

Socul face parte din categoria plantelor minune lăsate de natură. Acesta scade nivelul rău al colesterolului și, spun specialiștii, previne bolile de inimă. În acest sens, se recomandă să consumați timp de două săptămâni suc de soc. Bogat în flavonoide și bioflavonoide, socul are efecte antivirale, analgezice si antiinflamatoare și crește rezistența organismului la răceli.

Extractul de flori de soc este recomandat celor cu imunitatea scăzută, copiilor și persoanelor în vârstă. În perioada alergiilor, veți scăpa de această problemă consumând suc de soc în fiecare dimineață. În ceea ce privește ceaiul de soc, acesta luptă cu kilogramele, dar și toxinele, prin eliminarea apei în exces. Se consumă ceai timp de două, trei luni, dar doar cu acordul medicului.

Sursă foto: doftoria.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre