Simona Ionescu / Redactor Șef

Încercați această gustare exotică: găluște chinezești, în hârtie de orez

Încercați această gustare exotică: găluște chinezești, în hârtie de orez
Aceasta este o gustare perfectă de după- amiază.  Are o umplutură moale și umedă învelită  cu un strat exterior crocant. E atât de delicioasă!

Ingrediente pentru 12 găluște crocante din hârtie de orez

Foi de hârtie de orez

3-4 căței mari de usturoi

Ghimbir de dimensiunea degetului mare

Varză ( sau varză chinezească)

6 cepe de primăvară (ceapă verde)

1 bloc de tofu ferm

200 g de ciuperci de castane

2 morcovi mari

2 linguri de sos de soia ușor

1,5 linguriță de ulei de susan

1 linguriță de praf de condimente de supă (opțional)

piper alb după gust

1 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare

Adăugați varza chinezească tocată într-un bol și presărați puțină sare, masați-o și lăsați-o să stea 15 minute. Acest lucru va scoate apa din frunze astfel încât să nu avem găluște înmuiate. Tăiați legumele, separați partea albă de cea verde a cepei de primăvară, pentru că o veți prăji pe cea albă împreună cu morcovii și ciupercile și veți păstra partea verde pentru mai târziu. Prăjiți ghimbirul și usturoiul în puțin ulei.

Adăugați legumele (mai puțin părțile verzi ale cepei și ale verzei). Se adaugă tofu. Se prăjește câteva minute, apoi se adaugă uleiul de susan, soia, praful de supă și piperul alb. Se mai prăjește câteva minute, pentru ca legumele să se înmoaie ușor. Adăugați apoi părțile verzi ale cepei, varza (stoarceți apa) și pătrunjelul.

Se amestecă și se prăjește timp de un minut. Când amestecul de legume gata preparat, înmuiați hârtia de orez în apă fierbinte conform instrucțiunilor de pe ambalaj și umpleți hârtia. Înfășurați fiecare amestec de două ori. Inspirați-vă din modul în care faceți sarmalele.

Se prăjește fiecare „pachețel” în puțin ulei la foc mediu, întorcându-se din când în când până când ambele părți sunt crocante și aurii. Savurați-le ca atare sau cu sos preparat dintr-o lingură de sos de soia, 1 linguriță de sirop de agave, multe semințe de susan și un strop de ulei de susan prăjit.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre