Trebuie să încercați cel mai aromat desert de toamnă, un fabulos chec cu dovleac și nuci. Vă garantăm că după ce îl preparați o dată, veți repeta rețeta. Și vă mai dăm o temă de meditație. Pentru a putea beneficia de aroma și culoarea dovleacului și peste iarnă, putem să-l conservăm într-o minunată Dulceață de dovleac plăcintar.
Dovleacul, trebuie să știți, e plin de vitamine și minerale. Conține antioxidanți și betacaroten. În plus, e foarte sărac în calorii. 100 g de dovleac abia conțin 26 de calorii.
Ingrediente pentru Chec cu dovleac și nuci aromat cu scorțișoară
3 ouă
300 g miez de dovleac plăcintar, copt
150 g nucă tăiată grosier
100 ml ulei
150 g smântână
125 g zahăr pudră
200 g făină
10 g praf de copt
sare
scorțișoară
Mod de preparare
Se separă albușurile de gălbenușuri. Se freacă gălbenușurile cu puțină sate și jumătate din zahărul pudră, apoi se adaugă dovleacul copt, răcit și transformat în piure, uleiul și smântăna și se omogenizează compoziția. Se adaugă, treptat, făina amestecată cu praful de copt și 1 linguriță de scorțișoară, apoi se încorporează, amestecând ușor de jos în sus, albușurile bătute spumă cu restul de zahăr. La final se încorporează nuca tăiată grosier.
Compoziția de Chec cu dovleac și nuci aromat cu scorțișoară se toarnă într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și se coace pentru 35-40 de minute, la 180 de grade. Va ieși un chec perfect, frumos colorat, umed și parfumat, care va face ravagii printre cei care-l vor savura.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook