Simona Ionescu / Redactor Șef

Încercați desertul indian care se prepară din anul 400 î.e.n. Ceva mai bun nu ați mâncat niciodată

Încercați desertul indian care se prepară din anul 400 î.e.n. Ceva mai bun nu ați mâncat niciodată
Pare greu de crezut, însă există anumite rețete culinare, la fel de vechi ca istoria, care s-au păstrat până în zilele noastre. Kheer, un desert indian extrem de gustos, se spune că e una dintre ele.

A rezistat cu succes la proba timpului și a ajuns să fie și în zilele noastre unul dintre cele mai gustoase dulciuri. Cum se prepară kheer, un desert indian care satisface toate gusturile.

Încercați desertul indian care se prepară din anul 400 î.e.n. Ceva mai bun nu ați mâncat niciodată

Istoricii spun despre kheer că este atât de bun încât pur și simplu dă dependență. Desertul, pe bază de lapte dulce, aparține tradiției indiene și era nelipsit în vechime de la ceremoniile de nuntă sau alte sărbători religioase. Kheer-ul seamănă mult cu gustosul orez cu lapte, însă are câteva ingrediente care îl fac să fie spectaculos.

Pentru a-l prepara, aveți nevoie de 100 g orez cu bob lung, 500 ml lapte gras, trei linguri cu zahăr tos + încă o linguriță cu zahăr tos. De asemenea, vă mai sunt necesare 1-2 păstăi de cardamon, un plicuțel cu șofran, 2 linguri cu fulgi de migdale, 2 linguri cu fistic, 2 linguri cu caju, 3 linguri cu merișoare. Cine dorește, poate folosi și ½ baton de vanilie.

Mod de preparare:

Pentru început, pregătiți orezul așa cum scrie pe ambalaj și aveți grijă să nu puneți sare. Turnați laptele peste orez și adăugați cele trei linguri cu zahăr. Lăsați să fiarbă cinci minute, timp în care aveți grijă să amestecați des ca să nu se prindă. Într-un mojar puneți lingurița cu zahăr, șofranul și miezul de la păstaia de cardamon. Pisați cât puteți de bine.

Luați cratița de pe foc, adăugați condimentele, nucile tăiate puțin mai gros, fulgii de migdale, fisticul și merișoarele. Dacă optați și pentru vanilie, o puteți pune tot acum. Amestecați bine, puneți din nou cratița pe foc și mai lăsați să fiarbă câteva minute până când produsul ajungeți la consistența dorită. Se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Sursă foto: simmertoslimmer.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre