Simona Ionescu / Redactor Șef

Înghețată de lămâie cu iaurt cremos

Înghețată de lămâie cu iaurt cremos
Deja se face cald afară, dar poate că, în contextul pandemiei, nu vă e la îndemână să ieșiți la o înghețată. Atunci o puteți prepara acasă.

Dulce-acrișoară, cu aromă intensă de lămâie, este perfectă pentru a te răcori într-o zi de vară, caniculară, această Înghețată de lămâie cu iaurt cremos. Rețeta e una lejeră și, mai ales, foarte ușor de preparat.

Recomandarea noastră, pentru a vă putea bucura din plin de arome, este să folosiți lămâi bio. Doar de la acestea veți putea utiliza fără griji inclusiv coaja. La celelalte lămâi, coaja e plină de substanțe chimice cu care fructele au fost tratate pentru a avea rezistență îndelungată. De altfel, dacă sunteți atenți în hipermarketuri, veți și vedea anunțurile care spun că nu e recomandat a se folosi coaja respectivelor citrice.

Ingrediente pentru Înghețată de lămâie cu iaurt cremos

coaja și sucul de la 2 lămâi, 250 g zahăr, 400 ml lapte condensat, 600 g iaurt grecesc, 4 gălbenușuri, 1 praf de sare

Mod de preparare

Pe baie de aburi, se freacă gălbenușurile cu sare până la omogenizare. Apoi  adăugați zahărul și mestecați până ce acesta se topește. Se adaugă coaja de lămâie răzuită fin și, ulterior, zeama de lămâie. Toate acestea se prepară pe baie de aburi. Crema rezultată astfel se lasă la răcit.

Între timp, iaurtul se pune într-o sită deasă și se lasă la scurs. Durata e până ce se răcește crema de gălbenușuri. Atenție, aceasta se răcește la temperatura camerei, nu în frigider, forțat.

Peste crema de gălbenușuri răcită se adaugă laptele condensat și iaurtul cremos scurs. Toate se mixează până la omogenizare.

Compoziția pentru Înghețată de lămâie cu iaurt cremos se pune apoi la congelator, în caserole cu capac. Se lasă aproximativ 4 ore. Dar în prima jumătate a intervalului, se mai amestecă de 3 ori, la intervale de 30 de minute.

Sursa: Chefi la cuțite

George Clooney şi Julia Roberts sunt împreună. Cu Amal, geloasă,  după ei

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre