Simona Ionescu / Redactor Șef

Învățati să preparați această supă sănătoasă veche de mii de ani: Minestrone

Învățati să preparați această supă sănătoasă veche de mii de ani: Minestrone
Minestrone are o istorie bogată care datează de mii de ani. Popularitatea sa „decolat” în secolul al II-lea î.Hr., când Roma cucerește Italia.

Minestrone este o supă groasă de origine italiană făcută cu legume, adesea cu adaos de paste sau orez, uneori ambele. Ingredientele obișnuite includ fasole, ceapă, țelină, morcovi, stoc, crutoane și roșii. Trebuie să știți că nu există o rețetă stabilită pentru minestrone, deoarece de obicei poate fi făcut din orice legume are la dispoziție. Practic, e o supă cu de toate. Poate fi vegetariană, poate conține carne sau poate conține un bulion pe bază de oase de animal (cum ar fi supa de pui).

Cert este că documentele istorice ne arată că supa minestrone se prepara înainte de data expansiunii triburilor latine ale Romei în ceea ce a devenit Regatul Roman (mai târziu Republica și Imperiul Roman). Atunci, dieta locală era „vegetariană prin necesitate” și consta în mare parte din legume, precum ceapă, linte, varză, usturoi, fasole, ciuperci, morcovi, sparanghel și napi. Aducerea tomatelor și a cartofilor din America la mijlocul secolului al XVI-lea a schimbat supa prin punerea la dispoziție a două ingrediente care au devenit de atunci de bază.

Minestrone este acum cunoscut în Italia ca aparținând stilului de gătit numit „cucina povera” (literalmente „bucătărie săracă”) care înseamnă mâncăruri care au rădăcini rustice, rurale. Iată cum puteți prepara această rețetă fabuloasă, conform Chefi la cuțite.

Supa minestrone – Ingrediente

cartofi

ceapă

morcovi

dovlecel

conopidă

pătrunjel

ardei

praz

ciuperci (pleurotus ar fi ideale)

sare și piper

ulei de măsline

Mod de preparare

Mai întâi curățăm legumele, după caz, le spălăm și le tocăm în cuburi, respectiv fâșii. Le călim ușor în ulei de măsline, adăugându-le pe rând, în funcție de timpul lor de preparare. Apoi adăugăm apă și le fierbem pentru 10, maxim 15 minute, atât cât să fie ușor pătrunse, dar să se mențină crocante.  Supa minestrone se lasă la răcit, apoi se dă la frigider. Este delicioasă foarte rece, alăturată cu pită de mălai.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre