Glasul criticului de film Irina Margareta Nistor este recunoscută oriunde pentru că în comunism ea traducea filmele americane aduse pe furiș în tară. Ține un fel de jurnal și așa a știut că a tradus 28.000 de filme și a dublat 3.000 de pelicule. Când să mai aibă timp de bucătăreală?
Irina Margareta Nistor a ratat omleta Napoleon
Irina Margareta Nistor a fost invitată la „Chefi la cuțite”, în sezonul 9, unde a pregătit o farfurie ca în filme. A mărturisit că nu știe să gătească. Totuși, a decis să prepare o omletă Napoleon.
A pus ouă și praz, iar pe fiecare farfurie chefii au avut scrisă inițiala proprie din icre de Manciuria și mazăre în wasabi. Jurații au spus că omleta cu praz a Irinei Nistor este gustoasă, dar prea zemoasă.
„Să nu uităm că în filmul Floarea Soarelui cu Mastroianni și Sophia Loren, fac o omletă din 24 de ouă, deci câte ore are ziua și câte trepte sunt la Cannes”, a povestit criticul de film în fața juriului.
Irina Margareta Nistor a povestit cum în vremea regimului comunist aceasta dubla filme care erau interzise de regim.
Absolventă de limbi străine, a lucrat la TVR unde a dublat în 5 ani 3.000 de filme. Își nota toate filmele traduse și a rezultat o cifră impresionantă: 28.000. A fost dată afară din TVR, ”de pe o zi, pe alta” și a rămas șomeră. Cu atât mai bine, are timp să scrie și să meargă la mai multe filme.
Omleta Napoleon. Care este rețeta originală
O omletă nu înseamnă doar ouă bătute, prăjite cu unt sau ulei într-o tigaie. Cei care știu să facă o omletă corectă împăturesc omleta înjurul unei umpluturi: brânză, arpagic, legume, ciuperci, carne (adesea șuncă sau slănină ) sau o combinație.
Potrivit legendei, Napoleon Bonaparte și armata sa călătoreau prin sudul Franței. Au decis să se odihnească pentru noapte lângă orașul Bessières. Au cerut unui cârciumar local să le pregătească ceva de mâncare, dar omul nu avea atâtea provizii.
Napoleon a ordonat cetățenilor să adune toate ouăle în sat și să pregătească o omletă imensă pentru armata sa a doua zi. Cârciumarul a adăugat legume și brânză pe care le avea în prăvălie. Bineînțeles, a ieșit o omletă uriașă și gustoasă, iar împăratul a spus că a fost cea mai bună din viața lui.
În funcție de surse, o omletă standard este gătită în unt la căldură medie, se presupune că este maro auriu sau „fără culoare sau foarte ușor rumenită” la exterior și moale în interior.
O „omletă franceză” se gătește încet la foc mediu-mic până la mediu, cu agitare inițială pentru a preveni lipirea. Bună doar cu sare și piper, această omletă este adesea aromată cu roșii și ierburi tocate mărunt (ierburi fine sau tarhon, pătrunjel și arpagic) sau ceapă tocată
Pe 19 martie 1994, japonezii din Yokohama au preparat o omletă din 160.000 de ouă.
Cum se face o omletă perfectă. De câte ouă avem nevoie
Secretele lui chef Joseph Hadad pentru o omletă perfectă
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook