Macarons sunt cele mai iubite prăjituri franțuzești, recunoscute în întreagă lume. Deși sunt simple din punct de vedere al ingredientelor, nu mulți sunt cei care se pot laudă cu macarons perfecți. Succesul preparării celor mai buni macarons este influențat atât de ingrediente, de aparatură, dar și de priceperea persoanei care le va prepară.
Îți recomandăm să folosești o strecurătoare pentru a îndepărta orice particula de coajă sau bucată mai mare, ce ar putea compromite macarons.
Ingrediente pentru macarons
75 g făină de migdale, albă
65 g albuș de ou
50 g zahăr tos
160 g zahăr pudră cu amidon
1 păstaie de vanilie
100 g cacao pudră neagră
O tabletă ciocolată albă, simplă
sare
foiță de aur
50 ml irish cream (gen carolans)
20 g ness fin
10 g pudră de matcha
200 ml smântână dulce pentru gătit 25%
Mod de preparare
Se bat albușurile cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul tos și se bat în continuare până când se obține o bezea fermă. Făina de migdale se cerne împreună cu zahărul pudră cu amidon, peste bezea și se amestecă ușor până la încorporare.
Se adaugă colorant, vanilie, se pune compoziția într-un posh și se formează biscuiții, care se lasă la uscat 30 de minute, apoi se coc pentru 12 minute, la 140 de grade.
Între timp se prepară cremele, din smântână, vanilie și ness, apoi se împart și se adaugă cacao într-o parte, ciocolată albă în alta și pudră de matcha în alta, pentru a avea gusturi și culori diferite. Cu aceste creme, ulterior, se lipesc macarons.
Sursa: Chefi la cuțite
Salată de fasole galbenă cu usturoi. Rețeta ca la mama acasă
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook