Simona Ionescu / Redactor Șef

Macarons, cele mai iubite prăjituri franțuzești

Macarons, cele mai iubite prăjituri franțuzești
Trebuie să menționăm că pentru a obține cei mai buni macarons, ar fi ideal să folosești făină de migdale. În cazul în care nu găsești, poți folosi o râșniță sau un robot de bucătărie pentru a macina foarte fin migdalele.

Macarons sunt cele mai iubite prăjituri franțuzești, recunoscute în întreagă lume. Deși sunt simple din punct de vedere al ingredientelor, nu mulți sunt cei care se pot laudă cu macarons perfecți. Succesul preparării celor mai buni macarons este influențat atât de ingrediente, de aparatură, dar și de priceperea persoanei care le va prepară.

Îți recomandăm să folosești o strecurătoare pentru a îndepărta orice particula de coajă sau bucată mai mare, ce ar putea compromite macarons.

Ingrediente pentru macarons

75 g făină de migdale, albă

65 g albuș de ou

50 g zahăr tos

160 g zahăr pudră cu amidon

1 păstaie de vanilie

100 g cacao pudră neagră

O tabletă ciocolată albă, simplă

sare

foiță de aur

50 ml irish cream (gen carolans)

20 g ness fin

10 g pudră de matcha

200 ml smântână dulce pentru gătit 25%

Mod de preparare

Se bat albușurile cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul tos și se bat în continuare până când se obține o bezea fermă. Făina de migdale se cerne împreună cu zahărul pudră cu amidon, peste bezea și se amestecă ușor până la încorporare.

Se adaugă colorant, vanilie, se pune compoziția într-un posh și se formează biscuiții, care se lasă la uscat 30 de minute, apoi se coc pentru 12 minute, la 140 de grade.

Între timp se prepară cremele, din smântână, vanilie și ness, apoi se împart și se adaugă cacao într-o parte, ciocolată albă în alta și pudră de matcha în alta, pentru a avea gusturi și culori diferite. Cu aceste creme, ulterior, se lipesc macarons.

Sursa: Chefi la cuțite

Salată de fasole galbenă cu usturoi. Rețeta ca la mama acasă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre