Simona Ionescu / Redactor Șef

Mănâncă acest aliment zilnic și vei trăi mulți ani. Aflați secretele unui gătit corect

Mănâncă acest aliment zilnic și vei trăi mulți ani. Aflați secretele unui gătit corect
Este unul dintre cele mai ieftine alimente. Îl cunoști din copilărie, dar până acum nu știai cât de bun e pentru sănătate.

Acest aliment te ajută să trăiești mult, cu o singură condiție: trebuie consumat zilnic. Care sunt alte beneficii.

Mănâncă acest aliment zilnic și vei trăi mulți ani

Îți place fasolea uscată? Atunci nu trebuie decât să o consumi cât poți de des, pentru că vei ține la distanță multe boli. În plus, obezitatea va fi doar o simplă amintire, și vei înlătura și diabetul, bolile cardiovasculare, demența, dar și cancerul.

Ce conține acest aliment

Oamenii de știință spun că fasolea conține multe proteine și minerale, dar și carbohidrați complecși, dar și fibre și accelerează sistemul imunitar. Studiile au arătat că fasolea are și mulți antioxidanți care au rolul de a preveni distrugerea celulelor de radicalii liberi și a întârzia îmbătrânirea.

Fasolea poate fi produsă oriunde, este ieftină, nu aveți nevoie să o congelați și se poate păstra o perioadă foarte lungă de timp. Nu în ultimul rând, fasolea uscată furnizează energie organismului de aceea este recomandată în curele de slăbire.

 Aflați secretele unui gătit corect

Pentru ca fasolea să fiarbă cât mai ușor, bunicile recomandă să fie înmuiată cu câteva ore înainte în apă. După primul clocot, aruncă apa și pune din nou la fiert. În acest fel, vei distruge toxina care provoacă gazele și durerile de stomac.

Adăugă puțin bicarbonat la fierbere

De asemenea, când fierbe, nu pune sare, în schimb adaugă o crenguță de cimbru și câteva boabe de piper negru. Fasolea e bine să fie fiartă în trei rânduri de apă. De asemenea, pentru a ține aciditatea la distanță, e bine să pui și puțin bicarbonat la fierbere. Când fasolea este fiartă trei sferturi, adaugă și legumele. Pentru ca fasolea uscată să fiarbă repede, ți-ar fi de mare ajutor o oală sub presiune.

Sursă foto: divahair, retetedelabunica

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre