Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de dietă: Mini-pizza pe pat de conopidă pane

Rețetă de dietă: Mini-pizza pe pat de conopidă pane
Tot ce vă putem sfătui e că, dacă nu vă puneți chiar acum să gătiți, să salvați această rețetă pentru mai târziu.

Rețeta care urmează este varianta fără aluat pentru o pizza vegetariană absolut delicioasă. modul de preparare este simplu și adună împreună toate aromele toamnei. Totul se bazează pe o cantitate generoasă de conopidă, legumă pe care nutriționiștii nu recomandă să o includem în alimentația uzuală, pentru beneficiile pe care le aduce organismului. Conopida e cunoscută pentru aportul mare de nutrienți și un conținut scăzut de calorii.

De asemenea e des recomandată persoanelor care țin diete. În acest preparat, conopida reprezintă baza. De asemenea, este bogată în antioxidanţi, vitamina C şi fitonutrienţi. Conţine calciu, mai ales în jurul buchetelor de conopidă şi are un conţinut mare de fosfor, mangan, vitamina K, acid folic şi vitamina B.

Ingrediente pentru mini-pizza pe pat de conopidă

1 (560 g) căpățână de conopidă.

2/3 cană de făină de migdale

2/3 cană de parmezan ras

1 lingură de condimente italiene

1/2 linguriță de praf de usturoi

1/4 linguriță de piper negru

1 lingură de oregano

1 linguriță de paprika

3/4 linguriță de sare

1 ou

Sos: 2 linguri de pastă de tomate

1/2 cană de apă

1/2 linguriță de condimente italiene

Un vârf de cuțit de sare și piper

1 cană de mozzarella mărunțită

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 175 grade Celsius. Tăiați conopida în felii de aproximativ 1 centimetru. Dați-le deoparte. Amestecați împreună făina de migdale, parmezanul ras, condimentele italiene, pudra de usturoi, piperul negru, oregano, paprika și sarea. Așezați-o într-o farfurie plată. Dați-o deoparte.

Bateți împreună un ou cu un vârf de cuțit de sare și piper și turnați-l pe o farfurie plată. Se scufundă feliile de conopidă în ou pe ambele părți. Apoi se transferă în amestecul de „pane”. Asigurați-vă că este acoperită pe ambele părți. Așezați-o pe o foaie de copt pregătită cu hârtie pergament. Repetați până când toate sunt acoperite.

Coaceți la cuptor timp de 15 minute. În timp ce se coace, amestecați ingredientele pentru sos până când se combină complet. Scoateți conopida din cuptor și adăugați sosul și brânza mozzarella deasupra. Puneți din nou în cuptor pentru încă 15 minute.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre