Simona Ionescu / Redactor Șef

Nebunia verii: parfait grecesc cu iaurt și banane. Rețetă gustoasă și rapidă

Nebunia verii: parfait grecesc cu iaurt și banane. Rețetă gustoasă și rapidă
Parfait-ul cu iaurt grecesc și banane este un desert simplu, sănătos și autentic din bucătăria grecească, care combină iaurtul grecesc cremos, mierea aromată cu bananele dulci, nuci crocante și scorțișoară. Rețeta e magnifică!

Rețeta de parfait grecesc cu iaurt și banane este rapidă, fără coacere, și reflectă simplitatea și echilibrul gusturilor caracteristice bucătăriei grecești.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti un parfait grecesc cu banane ca în Grecia, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 800 g iaurt grecesc, 2 banane coapte mari, tăiate felii subțiri, 4 linguri cu miere, 100 g nuci sau migdale mărunțite, ½ linguriță cu scorțișoară măcinată, 2 linguri cu fulgi de ciocolată neagră, frunze de mentă proaspătă pentru decor.

Mod de preparare

Puneți nucile într-o tigaie, la foc mediu, și prăjiți nucile timp de 2–3 minute, amestecând constant, până devin aurii și emană o aromă intensă. Lăsați să se răcească și mărunțiți grosier.

Se curăță cele două banane și se taie în felii subțiri, de aproximativ 3–4 mm, pentru a asigura o textură uniformă. Într-un bol, se amestecă iaurtul grecesc cu o lingură pentru a-l face mai cremos.

Dacă preferați o textură mai ușoară, adăugați 1–2 linguri cu apă rece. În fiecare pahar, se pun 2 linguri cu iaurt grecesc și se netezește suprafața cu spatele lingurii. Se adaugă un strat de felii de banane (aproximativ 5–6 felii per pahar), distribuindu-le uniform. Adăugați mierea și presărați1 lingură cu nuci mărunțite peste banane.

Desertul se poate păstra la frigider o oră

Nebunia verii: parfait grecesc cu iaurt și banane. Rețetă gustoasă, rapidă și fără coacere
Cel mai bun desert al verii: parfait cu banane

Adaugați încă un strat de iaurt (2 linguri), urmat de banane, miere și nuci. Se finalizează cu un strat de iaurt peste care se presară un praf de scorțișoară. Se adaugă fulgi de ciocolată neagră și o frunză de mentă.

Serviți parfait-ul imediat pentru o textură proaspătă. Puteți să păstrați desertul la frigider timp de maximum 1 oră pentru. Pentru o experiență autentică, puneți alături de desert și un delicios frappé.

Sfaturi pentru un parfait perfect

Folosiți iaurt grecesc cu 10% grăsime pentru o textură cremoasă, specifică deserturilor grecești. Evitați iaurturile degresate, care pot fi apoase.

Alegeți banane cu coaja galbenă și pete maronii pentru dulceață naturală și textură moale. Migdalele sau nucile grecești sunt tradiționale, dar puteți folosi alune sau fistic. Pentru un gust mai intens, adăugați și stafide și smochine uscate.

Sursă foto: www.eastewart.com

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *