Simona Ionescu / Redactor Șef

Negresă de post cu gem şi nucă. Reţetă

Negresă de post cu gem şi nucă. Reţetă
Negresă de post cu gem şi nucă, un desert care ne aduce aminte de copilărie. O pregătim fără ouă, unt sau lapte. E la fel de delicioasă, iar cei mici o vor adora. Este o reţetă simplă şi uşor de făcut.

Este zi de mare sărbătoare sâmbătă, 29 august: este prăznuită Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. În această zi se ține post. Dacă nu aveți o soluție pentru desert, vă sugerăm o rețetă simplă, negresă cu gem și nucă.

Negresă de post cu gem şi nucă. Rețeta

Este o reţetă simplă şi uşor de făcut, iar dacă sunteţi în criză de timp, sigur este o soluţie bună.

Ingrediente

  • 150 grame de nucă măcinată
  • 150 grame de zahăr
  • 75 ml de ulei
  • 40 grame de cacao
  • 350 grame de făină
  • 4 linguri cu gem (de prune)
  • 350 ml de apă plata (călduţă)
  • o linguriţă cu oţet
  • o jumătate de plic cu praf de copt
  • 70 grame de ciocolată neagră
  • o linguriţă cu ulei
  • 3 linguri cu apă fierbinte
  • o linguriţă cu sirop de curmale (miere sau orice alt îndulcitor natural)

Mod de preparare

Punem peste făină praful de copt, praful de cacao şi nuca măcinată şi amestecăm. Adăugăm zahărul peste apă plata călduţă şi amestecăm până la dizolvarea completă. Punem uleiul şi oţetul şi omogenizăm.

Turnăm ingredientele lichide peste cele uscate şi amestecăm până la combinarea completă. Adăugăm gemul şi continuăm să amestecăm până la omogenizare. Pregătim o tavă cu dimensiunile de 35×20 cm în care aranjăm hârtie pentru copt, şi în care turnam apoi compoziţia pentru negresă.

Nivelăm uşor deasupra şi introducem tavă în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 35-45 de minute. Când prăjitură trece testul scobitorii, o scoatem din cuptor şi o lăsăm să se răcească complet în formă. Încă puţin şi vom prăjitura negresă de post cu gem şi nucă va fi gata.

Dacă vreți și glazură: topim ciocolata şi punem  peste aceasta mierea, 3 linguri cu apă fierbinte şi o linguriță de ulei, apoi omogenizăm.

Tăiem prăjitura de post complet răcită în bucăţi, pe care le scoatem pe un grătar sub care am pus o farfurie. Glazurăm fiecare bucată şi presăram deasupra fulgi de migdale, miez de nucă sau nucă de cocos.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre