Simona Ionescu / Redactor Șef

Neobișnuita prăjitură cu lămâie Atlantic Beach. Atenție, conține sare!

Neobișnuita prăjitură cu lămâie Atlantic Beach. Atenție, conține sare!
Prăjitura Atlantic Beach a lui Bill Smith cu crustă de biscuiți sărați este un clasic al deserturilor de peste ocean.  

Ea a fost inventată de bucătarul-șef de lungă durată al restaurantului Crook’s Corner din Chapel Hill, Carolina de Nord, căruia îi și poartă numele. Este versiunea chef-ului în vârstă de 74 de ani acum a unei plăcinte care era servită în mod obișnuit la restaurantele cu fructe de mare de pe coasta Carolinei de Nord, pe vremea când era copil. Bill Smith a reușit să transforme desertul copilăriei sale într-unul extraordinar care a devenit o referință  la nivel mondial.

Ce face diferită această prăjitură cu lămâie de alte tarte, e faptul că are topping de frișcă, nu de bezea, cum e de obicei, dar marea diferență o face crusta. Aceasta este sărată!

Lista de ingrediente pentru prăjitura Atlantic Beach

170 g biscuiți sărați

1/2 ceașcă de unt înmuiat nesărat

3 linguri de zahăr

1  cutie de lapte condensat îndulcit ( 400 ml)

4 gălbenușuri de ou

1/2 cană de suc de lămâie sau de lime sau un amestec din cele două

Frișcă proaspătă, pentru garnitură

Sare de mare grunjoasă, pentru garnitură

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Zdrobiți biscuiții fin, dar nu până la praf. Puteți folosi un robot de bucătărie sau mâinile. Adăugați zahărul, apoi frământați cu untul până când firimiturile se țin împreună ca un aluat. Presărați într-o tavă de plăcintă rotundă. Răciți timp de 15 minute, la frigider, apoi coaceți timp de 18 minute sau până când crusta devine aurie, recomandă Food52.

În timp ce crusta se răcește (nu trebuie să fie rece), bateți gălbenușurile de ou în lapte, apoi încorporați sucul de citrice. Este important să combinați complet aceste ingrediente. Se toarnă apoi amestecul în crusta coaptă și se dă la cuptor timp de 16 minute, până când umplutura s-a întărit. Plăcinta trebuie să fie complet rece pentru a putea fi tăiată în felii. Se servește cu frișcă proaspătă și cu un praf de sare de mare, presărat deasupra.

Sursa / foto: Instagram / Food52

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre