Simona Ionescu / Redactor Șef

Nu vă veți mai sătura de această rețeta a lui Chef Munti – Supă de ceapă franțuzească

Nu vă veți mai sătura de această rețeta a lui Chef Munti – Supă de ceapă franțuzească
Chef Munti, câştigătorul de la Chefi la cuţite, a gătit într-una din zile, la Star Matinal supă de ceapă franţuzească.

Supa de ceapă franțuzească este o foarte gustoasă supă preparată cu multă ceapă călită în unt și fiartă în supă de carne și servită cu pâine prăjită, gratinată cu brânzeturi.

Ingrediente pentru rețeta Supă de ceapă franţuzească

Pentru un vas de 4 litri: 1 kg aripioare de pui, sau tacâmuri

500 g ceapă galbenă

500 g ceapă roșie

50-75 g unt

1 pahar coniac

1 pahar de cidru

sare și piper

cimbrișor și cimbru

2-3 foi de dafin

brânză emmentaler

parmezan

felii de pâine toast

puțin ulei de măsline

oregano

2 căței de usturoi

Mod de preparare

Din carnea de pui se prepară o supă cu sare și piper. Se adaugă și mirodeniile pentru un plus de aromă. Ceapa roșie și cea albă, curățate și tocate, se călesc în unt, apoi se sting cu coniacul și cidrul și se lasă la fiert până se evaporă alcoolul. Se completează cu supa de pui fierbinte și se lasă la fiert până se reduce și devine cremoasă.

Supa de ceapă franțuzească se porționează în boluri de ceramică și se lasă la temperat. Feliile de pâine se prăjesc pe ambele părți, în puțin ulei de măsline cu oregano și usturoi. Se așază feliile de pâine deasupra supei din boluri, iar peste ele se presară cele două tipuri de brânză, răzuite. Se dau bolurile cu supa la cuptor, la 200 de grade, pentru 5-6 minute până când se gratinează supa frumos. Este pur și simplu deosebită această supă de ceapă franțuzească, odată încercată, se va cere repetată!

Sursa: Chefi la cuțite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre