Simona Ionescu / Redactor Șef

O altfel de salată de boeuf, perfectă pentru masa de Crăciun. Delicioasa salată Olivieh datează din anul 1860

O altfel de salată de boeuf, perfectă pentru masa de Crăciun. Delicioasa salată Olivieh datează din anul 1860
Faceți lista cu preparatele ce urmează să troneze pe masa de Crăciun? Dacă v-ați săturat de tradiționala salată de boeuf, vă veți încânta familia și invitații cu salata Olivieh, al cărei gust nu poate fi descris în cuvinte.

Salata Olivieh este o salată de cartofi preparată cu legume fierte, murături, ouă fierte tari, carne (pui, șuncă afumată, rață sau chiar pește) și maioneză. Va înnobila Crăciunul.

Istoricii spun că cel care a creat această delicatesă din cartofi a fost bucătarul Lucien Olivier, de origine belgiană, care a făcut salata pentru unul dintre restaurantele celebre din Moscova în anii 1860.

Ingredientele necesare

Pentru a prepara o salată Olivieh ca în vremurile de demult, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 căni cu piept de pui fiert, 5 cartofi fierți, 1 borcan cu murături crocante cu mărar, 1 pungă cu mazăre și morcovi congelați, 8 ouă fierte tari. Vă mai trebuie 2-3 căni cu maioneză, sare și piper, sucul de la două sau mai mult, după gust.

Cea mai delicioasă alternativă la tradiționala salată de boeuf

Mod de preparare

Într-un castron mare, amestecați maioneza cu sarea și piperul și sucul de lămâie pentru a face dressingul. Tăiați puiul, cartofii, murăturile și ouăle în bucăți și adăugați-le în castronul cu dressingul. Lăsați mazărea și morcovii la dezghețat, apoi puneți la fiert. După ce se fierb, se lasă la răcit, se taie și morcovii în bucăți și se adaugă în salată. Amestecați foarte bine pentru ca aromele să se întrepătrundă. Puneți pe un platou și ornați după preferință, cu ierburi proaspete, măsline sau legume.

Trucuri pentru cea mai bună salată Olivieh

Un truc pentru ca salata să aibă un gust irezistibil este ca în locul puiului fiert să folosiți pui la rotisor. Ca să economisiți timp, puteți să gătiți cartofii și ouăle în același timp. Puneți cartofii la fiert în apă rece și când ajunge la punctul de fierbere, adăugați ouăle pentru zece minute. Salata se poate „modela” nu doar într-un platou, ci și în forme sau chiar în lingurițe. Va arăta fantastic! Se servește cu pâine, felii de baghetă sau… biscuiți.

Sursă foto: beatseats.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre