Rețeta acestui tort de afine cu cremă de brânză îi aparține celebrei Bouchra, considerată unul din cele mai buni patiseri din lume. Pasionată dar discretă, franțuzoaica care strălucește la nivel internațional, proiectează creații delicioase atât pentru papilele gustative cât și pentru ochi.
„Întotdeauna mi-au plăcut afinele: este un fruct pe care îl găsesc foarte fermecător pentru culoarea și forma lui drăguță. Această boabă mică, cu gustul ei proaspăt și parfumat, readuce în minte amintiri de delicioase tarte de casă cu afine, tipice Alsaciei, regiunea mea natală”, a declarat Bouchra pentru Vogue. Așa a creat această rețetă a unui tort cu adevărat special.
Ingrediente pentru tortul de afine cu cremă de brânză
Pentru crema de tip cheesecake: 400 g crema de brânză (tip Philadelphia)
120 de grame de zahăr
100 g suc de lămâie + coaja a 3 lămâi bio
370 g smântână lichidă cu 30% grăsime
Pentru pandișpanul moale cu lapte fermentat: 300 de grame de afine
340 de grame de făină
300 de grame de zahăr granulat
1 linguriță de sare
1 lingură praf de copt
1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
140 g albușuri (sau 4 albușuri),
1 ou la temperatura camerei
110 ml de ulei vegetal
290 ml lapte fermentat, la temperatura camerei sau ușor călduț
160 g unt moale
zeama de la o lămâie
Pentru garnitură: afine întregi, panseluțe comestibile
Prepararea tortului de afine cu cremă de brânză
Încinge cuptorul la 165°C. Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Folosind un mixer sau bolul unui robot de bucătărie, bateți untul înmuiat și uleiul până se formează o cremă groasă albă. Se amestecă făina, zahărul, bicarbonatul de sodiu și sarea și se lasă deoparte. Adăugați amestecul de făină în amestecul de unt și ulei, turnați laptele fermentat și se amestecă până se formează un amestec omogen. Terminați cu albușul și coaja de lămâie.
Pregătiți 2 forme de tort cu diametrul de 15 cm și umpleți-le cu aluat. Umeziți ușor afinele și acoperiți-le cu făină pentru a nu se usca toate se scufundă în aluat. Turnați afinele uniform în aluat. Se coc la cuptor pentru 40 de minute. Folosiți o scobitoare pentru a verifica dacă tortul este gata (ar trebui să iasă uscat).
Lăsăm pandișpanul să se răcească aproximativ 10 minute înainte de a întoarce formele pe un grătar. Puneți crema de brânză, zahărul, sucul de lămâie și coaja într-un bol și amestecați. Bateți smântâna lichidă într-un alt bol până devine pufoasă. Amestecați cu grijă crema de brânză în frișcă.
Mod de asamblare
Odată ce prăjiturile s-au răcit complet, tăiați-le în două în două straturi egale. Așezăm primul strat, întindem crema deasupra ți acoperim cu un strat din prăjitură moale. Repetați procesul și acoperiți cu ultimul strat. Folosește restul de frișcă pentru a glazura marginile tortului și topul. Decorați cu afine și panseluțe comestibile. Dați la frigider cel puțin 4 ore înainte de servire.
Sursa foto: Vogue
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook