Simona Ionescu / Redactor Șef

Oltenii vor fi invidioși pentru această rețetă. Rulouri de praz – un alt fel de sarmale turcești

Oltenii vor fi invidioși pentru această rețetă. Rulouri de praz – un alt fel de sarmale turcești
Rulourile de praz acru picant vor deveni rețeta preferată. Are toate șansele să devină rețeta preferată pe bază de praz a familiei. În plus, puteți ajusta cantitatea de condimente în funcție de gustul vostru.

În plus, reamintim că prazul este bogat în nutrienți. E sărac în calorii, dar bogat în vitamine și minerale. O porție de 100 de grame de praz gătit are doar 31 de calorii, potrivit USDA. În același timp, este deosebit de bogat în carotenoizi din provitamina A, inclusiv beta caroten și conține inclusiv vitamina K1, care este necesară pentru coagularea sângelui și sănătatea inimii.

Ingrediente pentru rulouri de praz

1 kg de praz

Pentru umplutură: 100 g carne tocată

2 căni de orez spălat

1 lingură de pastă de tomate

1 linguriță de pudră de ardei iute roșu

1 linguriță de fulgi de ardei iute

1 linguriță de piper negru

1 linguriță de chimen

Sare

1 lingură de sumac

O ceșcuță (de ristretto) de ulei de măsline

Pentru sos: 1 lingură de pastă de tomate

1 linguriță de fulgi de ardei iute

1 lingură de sirop de rodie

1 pahar de apă caldă

Mod de preparare

În primul rând, se taie părțile de rărădăcină ale prazului. Apoi se taie prazul în bucăți, lungi de 7 – 8 centimetrica în video.

Bucățile se taie apoi, într-o parte, longitudinal, până la mijloc ( nu se taie în două). Între timp, puneți apă la fiert, într-un vas încăpător. Aruncați bucățile de praz în apa fierbinte. Se lasă să fiarbă câteva minute. apoi scoateți bucățile de praz și lăsați-le la scurs, într-o strecurătoare. Ideea e să le opăriți, pentru a fi maleabile.

Se amestecă bine toate ingredientele pentru umplutură. Apoi, să separăm una câte una feliile de praz ușor fiert și umpleți fiecare foaie cu umplutura. vor rezulta un fel de sarmale. Puteți pune pe fundul oalei părțile rămase din prazul fiert. După ce s-a terminat procesul de învelire, se amestecă într-un bol toate ingredientele pentru sos și se toarnă peste prazul aranjat în oală.

Acoperiți totul cu o farfurie. Adăugați apă caldă astfel încât să depășească ușor farfuria, iar toate rulourile de praz să fie acoperite. Se scoate farfuria la 10 minute după ce începe procesul de fierbere și se fierb rulourile de praz la foc mic timp de 40 – 50 de minute. Puteți adăuga apă pe măsură ce scade lichidul și oală.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre