Orez roșu. O rețetă care va fi dorată de întreaga familie

Acest orez roșu va fi rapid adorat de întreaga familie, garantat. E plin de savoare, iar culoarea sa neașteptată pentru un pilaf de orez îl face cu adevărat remarcabil. Va fi o garnitură perfectă pentru orice mâncare cu carne. Dar va fi și noua revelație în cazul în care aveți copii. Cei mici pur și simplu adoră această rețetă colorată și gustoasă.
4 roșii Roma sau alt soi aromat
2 – 4 căței de usturoi
Jumătate de ceapă
O lingură de ulei
2 căni de orez
1 lingură pastă de roșii
2,5 căni de supă de pui ( sau altă supă. Dacă nu aveți, puteți folosi și apă)
View this post on Instagram
Puneți într-o tigaie roșiile, usturoiul și ceapa, și coaceți legumele până ce își schimbă textura și se înmoaie. Întoarceți-le de pe o parte pe alta, ca să se prepare peste tot. Între timp se pune puțin ulei într-o tigaie de la foc mediu și se lasă să se încălzească. Se pun apoi cele 2 căni de orez în tigaie și se prăjesc 2 – 3 minute, până ce boabele de culoare albă devin sticloase. În acest timp trebuie să le mestecați, cu o lingură de lemn sau de silicon, pentru a nu se lipi de pereții vasului. După ce orezul a ajuns în acest stadiu, dați deoparte tigaia.
Separat, într-un blender adăugați cele 4 roșii Roma, ceapa și cățeii de usturoi, supa de pui și o lingură de pastă de roșii. Se amestecă până la omogenizare.
În final, se toarnă conținutul blenderului în tigaia cu orez prăjit. Coborâți focul de la mediu la minim și lăsați să se gătească timp de 30 – 40 de minute sau până când lichidul este absorbit și orezul devine pufos. Dacă serviți orezul roșu adulților, puteți condimenta cu ardei iute. De asemenea, puteți adăuga și puțin piper, și dare, evident, după gust.
Sursa: Instagram
Face parte din echipa Rețete și Vedete din anul 2022, aducând cu sine o vastă experiență jurnalistică acumulată de-a lungul unei cariere de peste 15 ani în domeniul mass-media. De-a lungul timpului, Igor a activat în redacțiile unor publicații importante. În cadrul redacției Rețete și Vedete, contribuie activ la dezvoltarea conținutului editorial, realizând articole despre și cu personalități din showbiz, reportaje speciale, dar și articole cu impact în rândul cititorilor. Unul din hobby-urile lui Igor este gătitul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook