Simona Ionescu / Redactor Șef

Orez roșu. O rețetă care va fi dorată de întreaga familie

Orez roșu. O rețetă care va fi dorată de întreaga familie
Probabil că gastronomii vor spune că nu aceasta e rețeta originală de orez roșu, dar cui îi pasă? Important e că rezultatul e rapid, iar preparatul delicios.

Acest orez roșu va fi rapid adorat de întreaga familie, garantat. E plin de savoare, iar culoarea sa neașteptată pentru un pilaf de orez îl face cu adevărat remarcabil. Va fi o garnitură perfectă pentru orice mâncare cu carne. Dar va fi și noua revelație în cazul în care aveți copii. Cei mici pur și simplu adoră această rețetă colorată și gustoasă.

Ingrediente pentru orez roșu

4 roșii Roma sau alt soi aromat

2 – 4 căței de usturoi

Jumătate de ceapă

O lingură de ulei

2 căni de orez

1 lingură pastă de roșii

2,5 căni de supă de pui ( sau altă supă. Dacă nu aveți, puteți folosi și apă)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sam Durham (@good_friends_bbq)

Mod de preparare

Puneți într-o tigaie roșiile, usturoiul și ceapa, și coaceți legumele până ce își schimbă textura și se înmoaie. Întoarceți-le de pe o parte pe alta, ca să se prepare peste tot. Între timp se pune puțin ulei într-o tigaie de  la foc mediu și se lasă să se încălzească. Se pun apoi cele 2 căni de orez în tigaie și se prăjesc 2 – 3 minute, până ce boabele de culoare albă devin sticloase. În acest timp trebuie să le mestecați, cu o lingură de lemn sau de silicon, pentru a nu se lipi de pereții vasului. După ce orezul a ajuns în acest stadiu, dați deoparte tigaia.

Separat, într-un blender adăugați cele 4 roșii Roma, ceapa și cățeii de usturoi, supa de pui și o lingură de pastă de roșii. Se amestecă până la omogenizare.

În final, se toarnă conținutul blenderului în tigaia cu orez prăjit. Coborâți focul de la mediu la minim  și lăsați să se gătească timp de 30 – 40 de minute sau până când lichidul este absorbit și orezul devine pufos. Dacă serviți orezul roșu adulților, puteți condimenta cu ardei iute. De asemenea, puteți adăuga și puțin piper, și dare, evident, după gust.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre