Simona Ionescu / Redactor Șef

Pâine cu cașcaval și spanac

Pâine cu cașcaval și spanac
Vă prezentăm rețeta pentru o pâine ideală pentru micul dejun sau pentru pachețel. Puteți experimenta cu diverse ingrediente pentru umplutură, în funcție de preferințe.

Rețeta de azi, Pâine cu cașcaval și spanac este una cât  se poate de versatilă. Puteți folosi doar cașcaval, parmezan, puteți să adăugați usturoi, roșii uscate sau sos pesto. Aspectul rustic al pâinii este dat de faptul că suprafața de lucru se pudrează de obicei cu făină de ovăz.

Ingrediente

450 gr de făină albă, 1 pliculeț de drojdie uscată (puteți folosi și drojdie proaspătă), 300 ml de apă călduță, 2 linguri de ulei de măsline, 3 – 4 linguri de cașcaval ras, o mâna de frunzulițe proaspete de spanac, 1/2 linguriță de sare

Preparare

Măsurați făina într-un bol și faceți o mică adâncitura în mijloc, în care goliți pliculețul de drojdie. Amestecați apa caldă cu uleiul de măsline și turnați treptat în făină, amestecând ușor, cu mișcări circulare, până se încorporează toată făină. Pudrați o suprafață de lucru cu puțină făină și scoateți aluatul. Adăugați sarea și frământați bine, până când aluatul este moale și nu se mai lipește.

Puneți înapoi aluatul în bol, acoperiți-l și lăsăți-l la crescut 45 de minute sau până când își dublează dimensiunea. Reîncepeți frământarea aluatului împingând aluatul în jos cu pumnul, într-o mișcare ușor circulară. Scoateți aluatul pe o suprafață de lucru pudrată cu făină și întindeți-l într-un dreptunghi. Puteți să o faceți și cu mâna, nu e neapărat nevoie de un sucitor.

Întindeți cașcavalul pe aluat și puneți peste frunzulițele de spanac (spălate și uscate). Rulați cu grijă aluatul pe una dintre laturile scurte și puneți pâinea într-o tavă de chec. Acoperiți pâinea și lăsați-o să crească alte 45 de minute. Puneți pâinea în cuptorul încins și coaceți-o 35 – 40 de minute, până când e frumoasă și rumenă.

Sursa: Amanicolae.ro

Exclusiv. Ce decizie a luat Mihaela Rădulescu în legătură cu vaccinul anti-COVID-19

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre