Simona Ionescu / Redactor Șef

Pâine vegană cu banane de post. Nu trebuie să vă lipsească din Postul Crăciunului. N-ați mâncat ceva mai bun!

Pâine vegană cu banane de post. Nu trebuie să vă lipsească din Postul Crăciunului. N-ați mâncat ceva mai bun!
E moale, pufoasă, aurie, se prepară foarte repede și e extrem de delicioasă. Trebuie neapărat să încercați pâine vegană cu banane în acest Post al Crăciunului. Satisface toate gusturile.

Dacă în Postul Crăciunului simțiți nevoia de „ceva bun”, puteți pregăti rapid o pâinică vegană cu banane. Nici începătorii nu vor da greș.

Această rețetă ușoară de pâine cu banane este delicioasă și simplu de făcut. Nu conține ouă, lapte și nici unt, ingredientele „de dulce” fiind înlocuite cu… ulei vegetal și o banană în plus. Astfel, pâinica va avea mai puține grăsimi saturate și mai multă aromă.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti pâinea vegană cu banane, aveți nevoie de următoarele ingrediente: patru banane, ½ ceașcă cu ulei vegetal cu gust neutru, cel mai bine ar fi cel de porumb, 2 căni cu făină (puteți pune de mai multe tipuri), ½ ceașă cu zahăr, ½ ceașcă zahăr brun, 1 linguriță cu extract de vanilie, 1 linguriță cu bicarbonat de sodiu, 1 linguriță cu praf de copt, ½ linguriță cu sare. Opțional se poate adăuga 1 ceașcă cu ciocolată vegaănă, 100 g merișoare proaspete sau 100 g nuci tocate.

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul. Zdrobiți bananele cu o furculiță, apoi amestecați cu ulei vegetal. Puneți apoi și restul ingredientelor uscate și amestecați până când aluatul devine uniform.

Bananele, excelente pentru anemie

Adăugați și merișoarele, alunele sau nucile tocate și distribuiți uniform în tot aluatul. Turnați aluatul finit într-o tavă de pâine antiaderentă. Neteziți partea superioară a aluatului în interiorul tăvii. Se coace în jur de 70 de minute. După ce scoateți din cuptor, lăsați la răcit măcar zece minute. Aveți grijă când scoateți pâinea din tavă să glisați ușor cu o spatulă pentru ca produsul să nu se rupă.

Ce beneficii au bananele pentru sănătate

Bananele conținute de această minunăție au reale beneficii pentru sănătate. Bogate în fier, aceste fructe sunt recomandate pentru a preveni anemia. Dar și împotriva depresiei, întrucât au triptofan, un tip de proteine care vă ajută să vă relaxați. Tot bananele sunt cele care vă ajută atunci când aveți arsuri la stomac, calmând durerea. Grație potasiului conținut, bananele sunt foarte bune pentru persoanele care au tensiune arterială ridicată și reduc riscul de apariție a accidentelor vasculare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre