Simona Ionescu / Redactor Șef

Pâinici de post cu toate ierburile primăverii. Sunt delicioase – Rețetă

Pâinici de post cu toate ierburile primăverii. Sunt delicioase – Rețetă
Poate că nu ați auzit numele lor regional, „tarcalaci”. Aceste pâinici de post combină toate ierburile primăverii. Au un gust senzațional și pot fi o gustare în sine.

Puteți pregăti pâinici de post cu toate ierburile primăverii amestecate în ele pentru a însoți diverse preparate, la oricare dintre mesele zilei. În funcție de cum vă este mai la îndemână, puteți coace „tarcalacii” în cuptor sau îi puteți prăji în tigaie, ca pe langoși.

Aceste pâinici de post, pline de arome, sunt extrem de moi și pufoase. În mod tradițional, pâinicile se fac cu leurdă, însă merită să urmați rețeta Gretei (@demâncare), care a combinat mai multe ierburi pentru un rezultat cu adevărat spectaculos.

A descoperit rețeta în cartea de bucate a Mona Petre, „Ierburi uitate”. Aceste pâinici de post numite „tarcalaci” sunt un preparat uitat bulgăresc, dar care se regăsește și în bucătăriile din Turcia sau Georgia. În aceste țări rețeta a suferit transformări: pâinicile se prepară cu diverse umpluturi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ✨GRETA✨ (@demancare)

Ingrediente pentru pâinici de post cu ierburi de primăvară

– 500g făină

– 250ml apă călduță

– 10g drojdie uscată

– Un praf de zahăr

– 1 linguriță de sare

– 2 linguri ulei de măsline (pentru uns suprafața de lucru)

– 1 legătură dereteta

– 1 legătură de mărar

– 1 legătură de ceapă verde

– 2 linguri ceapă călită

– 2 linguri semințe (sau nuci mărunțite)

Mod de preparare

Într-un bol larg, frământați un aluat omogen, moale și ușor lipicios din: făină, apă, drojdie, sare și zahăr. Separat, tocați mărunt verdeturile și adăugați-le în aluat, alături de ceapa călită și de semințele pentru care ați optat (pot fi și nuci mărunțite).

Lăsați aluatul să dospească minim o oră, într-un bol acoperit, la temperatura camerei.

Pe o suprafață de lucru bine unsă cu ulei, așezați aluatul, dați-i o formă rotundă, presați-l ușor și tăiați-l apoi în triunghiuri egale. Lăsați porțiile să mai dospească încă 30 de minute, timp în care preîncălziți cuptorul la 190 de grade Celsius.

Coaceți pâinicile de post cu ierburi timp de 15 – 20 de minute, până când se umflă și se rumenesc bine.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri