Simona Ionescu / Redactor Șef

Salată japoneză de ridichi de lună, perfectă pentru Postul Paștelui. Rețeta de care vă veți îndrăgosti

Salată japoneză de ridichi de lună, perfectă pentru Postul Paștelui. Rețeta de care vă veți îndrăgosti
Fie că o veți consuma în Postul Paștelui, fie în orice moment al anului, salata japoneză de ridichi este unul dintre cele mai gustoase aperitive. Rețeta se prepară rapid și este perfectă pentru o masă ușoară.

Daikon Namul, salata de ridichi de lună japoneză combină tehnici din bucătăria coreeană cu cea japoneză. Rețeta este extraordinar de gustoasă și va fi pe placul tuturor, mai ales în Postul Paștelui.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti acest preparat delicios, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 400 g ridichi de lună, 1 linguriță cu sare grunjoasă, 1 lingură cu ulei de susan, 1 linguriță cu semințe de susan, prăjite, 1 cățel de usturoi, zdrobit și tocat fin.

Vă mai sunt necesare 1 linguriță cu sos de soia, 1 linguriță cu oțet de orez sau oțet de mere, 1 ceapă verde, tocată fin (doar partea verde, pentru decor), 1 vârf de cuțit cu fulgi de ardei iute.  

Mod de preparare

Salată japoneză de ridichi de lună, perfectă pentru Postul Paștelui. Rețeta de care vă veți îndrăgosti
O minunăție pentru Postul Paștelui: salată japoneză de ridichi de lună

Se spală bine ridichile de lună sub jet de apă rece pentru a îndepărta orice urmă de pământ. Se taie ridichile în felii subțiri, iar frunzele se rup în bucăți de 3-4 cm. Puneți ridichile și frunzele într-un bol mare.

Presărați sarea grunjoasă peste ridichi și frunze, amestecând bine pentru a distribui uniform. Se lasă zece minute, perioadă în care sarea va extrage apa din ridichi, reducându-le iuțeala naturală și dându-le o textură crocantă. Stoarceți bine ridichile și frunzele pentru a elimina excesul de lichid și clătiți scurt sub apă rece. Scurgeți și uscați cu un șervet de hârtie.

La final, presărați semințe de susan prăjite și ceapă verde tocată

Într-o tigaie mică, se încălzește uleiul de susan la foc mediu timp de 30 de secunde, apoi se adaugă usturoiul tocat. Se călește până devine parfumat, dar fără să se ardă. Se adaugă ridichile și frunzele în tigaie, amestecând rapid.

Gătiți un minut, cât să se înmoaie ușor frunzele, dar să rămână crocante ridichile. Opriți focul și adăugați sosul de soia, oțetul de orez sau mere și fulgii de ardei iute. Se amestecă bine pentru a distribui aromele. Se transferă totul într-un bol și se presară semințele de susan prăjite și ceapa verde tocată deasupra. Se servește cald sau la temperatura camerei simplu, sau cu garnitură de orez.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri