Pârjoale din dovlecei. Sunt bune cu smântână sau iaurt

Pe lângă deserturi din dovleac, din dovlecei pot fi preparate şi pârjoale. Sunt bune cu iaurt sau smântână.
Li se spune pârjoale pentru că seamănă ca mărime cu chifteluțele moldovenești, mai mari, cu mult usturoi și verdeață. În plus, la cele din dovlecel se mai pune brânză și mult usturoi!
Pentru reteta de post nu se folosesc brănză și ouă, se adaugă 1-2 linguri de făină ca să lege compoziția.
Se pot prepara și la cuptor, așezate pe hârtie de copt, se evita astfel prăjeala.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook