Pârjoalele moldoveneşti sunt un deliciu culinar care se mănâncă oriunde în țară.
Reţeta de pe vremea bunicii
Nu poți rezista în fața unor pârjoale moldovenești, bine rumenite în unt închins.
Ingrediente
- 500 g carne de viţel
- 500 g ceafă de porc
- 150 ml lapte
- 350 g miez de pâine albă
- 2 cepe mari
- mărar, pătrunjel
- 4 ouă
- 300 g unt
- 1 cartof
- 200 g pesmet (la ţară se pune mălai) piper, sare
Mod preparare
- Se toacă carnea.
- Se îmbibă bine pâinea în lapte, se stoarce.
- Se toacă ceapa, se înmoaie bine în unt, pe foc mic.
- Se toacă mărunt mărarul şi pătrunjelul.
- Se rade cartoful pe răzătoarea mică.
- Se bat ouăle.
- Se amestecă pâinea, carnea, ceapa, ouăle, mărarul şi pătrunjelul, cartoful, piper, sare după gust, 100 g unt.
- Se pune într-o farfurie pesmet fin (sau mălai).
- Se ia tocătura, se tăvăleşte prin pesmet, se turteşte la 1 cm grosime, se alungeşte (trebuie să arate oval, cam ca o palmă de copil).
- Se prăjeşte în unt încins, în tigaie acoperită pentru a se pătrunde bine carnea şi ca să-şi ia aromele tuturor îngredientelor, pe foc foarte mic, rumenindu-se bine pe ambele părţi.
Citește și:
Chiftele mănăstireşti din fasole boabe
Cum se fac chifteluțele din cartofi. Ușor de preparat și ieftin