Simona Ionescu / Redactor Șef

Pască cu aluat fraged de ciocolată

Pască cu aluat fraged de ciocolată
Dacă doriți să ieșiți puțin din clasicul rețetelor de pască, cu această minunată rețetă succesul va fi garantat.

Pentru a preparat o Pască cu aluat fraged cu ciocolată trebuie să știți că nu e nevoie de dospire. În plus, aspectul prăjiturii va cuceri imediat.

Ingrediente pentru Rețeta de Pască cu aluat fraged de ciocolată

Pentru aluat fraged de ciocolată: 550-600 gr făină, 2 gălbenușuri, 150 gr unt cu 82% grăsime, 150 ml lapte, 150 g ciocolată amăruie, 50 g zahăr, vanilie (păstaie, esență, sau zahăr), 1 vârf de linguriță cu sare, 1 plic praf de copt, 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu

Pentru umplutură: 1200 g brânză proaspătă de vaci, 2 linguri smântână, 3 albușuri, 100 gr unt, 100 g zahăr, 20-30 gr zahăr vanilinat, 50 gr stafide, 50 gr merișoare, 2 lingurițe esență de vanilie, sau o păstaie, 100 g amidon de porumb, sau griș, 1 gălbenuș de ou, pentru uns

Mod de preparare

Pentru aluatul fraged cu ciocolată, mai întâi rupem ciocolata în bucăți mici și o punem într-un vas, împreună cu untul și laptele. Punem vasul pe foc și amestecăm până când ingredientele solide sunt topite și compoziția omogenă. Stingem focul și lăsăm compoziția să se răcească. Separat mixăm gălbenușurile cu sare și zahărul, adăugăm și esența, apoi încorporăm compoziția cu ciocolată, răcită.

Amestecăm o parte din făină cu praful de copt și bicarbonatul și încorporăm amestecul în compoziția de mai sus. Încorporăm treptat și restul de făină, până obținem un aluat ferm și nelipicios. Lăsăm aluatul să se odihnească 10-15 minute, acoperit cu o folie alimentară.

Între timp pregătim umplutura pentru Pască cu aluat fraged cu ciocolată. Hidratăm stafidele și merișoarele în puțină apă călduță. Amestecăm brânza cu untul moale, smântâna, esența și zahărul vanilat. Mixăm albușurile spumă, presărate cu sare, apoi adăugăm zahărul și le mixăm în continuare, până obținem o bezea fermă. Încorporăm, încet, bezeaua, în compoziția de brânză, apoi adăugăm amidonul și fructele bine scurse.

Întindeți aluatul într-o formă de copt, inclusiv pe pereți și lăsați deoparte aluat pentru a putea face un fel de „capac” al prăjiturii. Puneți compoziția de brânză în forma pregătită cu aluatul de ciocolată, acoperiți cu restul de aluat și coaceți la 180 de grade Celsius aproximativ 45 de minute.

Sursa: Chefi la cuțite

Exclusiv. Smiley s-a apucat să ia lecții despre familie de la Pavel și Anca Bartoș

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre