Simona Ionescu / Redactor Șef

Pasca ucraineană, deliciul de pe masa de sărbătoare. Iată cât de repede se prepară

Pasca ucraineană, deliciul de pe masa de sărbătoare. Iată cât de repede se prepară
Sărbătoarea Învierii Domnului se apropie cu pași repezi și de pe masa de sărbătoare nu lipsește niciodată pasca.

Ce spuneți dacă anul acesta ați pregăti o pască cu adevărat senzațională din Ucraina? Merită să încercați, pentru că e un deliciu.

Pasca ucraineană, deliciul de pe masa de sărbătoare. Iată cât de repede se prepară

Pentru a pregăti acest desert fantastic, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 400 g făină 000,  40 g zahăr,  175 ml lapte, 1 pliculeț cu drojdie uscată,  2 ouă,  100 g unt (și încă 2 linguri în plus), un praf de cardamom, 110 g stafide (opțional), 75 g caise uscate, 1 lingură cu lapte, 1 gălbenuș.

Mod de preparare

Luați un castron mai adânc și amestecați făina, zahărul, drojdia, cardamomul și puțină sare. Faceți o adâncitură în mijloc și adăugați ouăle și laptele călduț. Mai frământați puțin și puneți untul moale. Continuați frământatul până ce aluatul va prinde formă și va deveni elastic.

Ungeți un alt castron cu puțin unt și puneți acolo bila de aluatul. Acoperiți cu un prosop curat și lăsați câteva ore, până vedeți că își dublează volumul. Luați un sfert din aluat și întindeți sub formă pătrată, apoi puneți în mod egal stafide și caise. Rulați aluatul și dați-i o formă rotundă care se pune într-o formă de aceeași formă, ideal o cratiță înaltă.

Pasca se consumă și în Armenia, Belarus, Romania, Rusia, Georgia, Moldova și Bulgaria

Aluatul rămas se împarte în două și se formează două panglici care se împletesc și se pun peste aluatul din formă. Se acoperă din nou cu prosopul curat și se lasă o oră și jumătate într-un loc cald. Se încălzește cuptorul. Amestecați gălbenușul cu o lingură cu lapte și ungeți pasca cu acest produs.

Se introduce în cuptor pentru 50 de minute. Se taie doar după ce s-a răcit. Pasca se consumă în România, Ucraina, Armenia, Belarus, Romania, Rusia, Georgia, Moldova și Bulgaria, doar după ce a fost binecuvântată de preoți.

Sursă foto: rete.unica

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre